Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 18.09.2019
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558
USDUSD11.7738
GBPGBP12.2021
CHFCHF11.7835

Анкета

Ще санкционира ли варненската полиция мотористите, които са заплаха на пътя през летния сезон?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Относно секс снимките и политическата порнография

vestnikВече изказах на стената си във Фейсбук категоричното си неодобрение от публикуването на секс-снимките на гаджето на арх. Игнатов. Но последвалите коментари по въпроса омешаха морала по принцип с някои особености на журналистиката. Има медии и медии. И у нас и по света. ПИК е класически таблоид. И то от балкански тип. Който иска го чете, който не – подминава го. Подобни снимки са излизали и в други развити демокрации /пак – не го одобрявам/, но само там, където им е мястото – в таблоидите.

Вие мислите, че ако на „Сън“ му паднат подобни снимки на гаджето на кандидат-кмет на Лондон в предизборна кампания няма да ги публикува? Айде бе…Или пък „ония“ голи снимки на Мелания Тръмп в САЩ през 2016-та?

Използването на вибратори е невинно занимание в сравнение с някои други екзотични секс-упражнения. Та тях /вибраторите/ дори ги рекламират след 22 часа. Но видимото съгласие, с което младата дама се снима и самото разпространение на тези снимки поставят и то съвсем основателно въпроса: Коя е и каква е жената до кандидат-кмета на София.

Това трябва да се знае от обществото, затова и политиците са на показ отвсякъде и във всичко. Съгласен съм с една от безбройните коментиращи, че така е много по-добре, защото подобни снимки в бъдеще могат да се използват за изнудване. А най-вече е вярно, че от коментиращите масово искаха „Дайте линк“, за да видят… О, любопитството е огромно. И те ще продължат да четат ПИК въпреки показното си възмущение, за да оплакнат окото с някоя следваща клюка, или скандал.

И сега тази публикация се оказа със съмнителен ефект – едни са възмутени, а други – мотивирани да подкрепят арх. Игнатов. По скромното ми мнение не само заради „нулевия“ резултат това упражнение беше излишно – Игнатов така или иначе няма да стигне до балотажа. Просто ще си остане с игривата приятелка

Между другото са ми разказвали, че във Великобритания солидни хора на маса четат Файненшъл Таймс и Гардиън, а под масата на тайничко надничат в „Сън“. Затова и тиражът на едните е 300-400 хиляди, а на другия – над 3 милиона. Та ето тук исках да внеса малко яснота по въпроса за морала в политиката и някои особености на журналистиката. И по света, и у нас. Тази история ще бъде забравена след по-малко от седмица.

Между другото доста коментиращи поставяха въпроса: „А не е ли по-цинично, перверзно и опасно тиражирането на откровените лъжи и манипулации в предизборната кампания от купени медии“?

Склонен съм да се съглася с тях, защото секс навиците на приятелката на един кандидат-кмет с не особено високи шансове да спечели са нищо в сравнение с публичното политическо мастурбиране в борбата за властта. И в София, и в други градове.

Евгени Петров

vevesti.bg