Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 16.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Светът

Турция и “Фолксваген” са близо до споразумение за автомобилния завод

Redjep_ErdoganТурция е все по-уверена, че германският автомобилен производител “Фолксваген” ще построи завода си в страната, след „изключително позитивна“ среща между висш представител на компанията и турския президент Реджеп Ердоган, пише днес турският вестник “Сабах”, като цитира три свои източника. Миналата седмица агенция Ройтерс съобщи, че двете страни водят преговори за данъчната ставка на автомобилите, за да приключат сделката за повече от 1 милиард евро.

Автомобилният производител, който също обмисля като място за инвестицията си и България, не е обявил финалното си решение, но източници, близки до преговорите твърдят, че мнението във “Фолксваген” е в полза на инвестиция в Турция и компанията е съвсем близо до тази стъпка, пише “Сабах”.

Ердоган и високопоставен представител на германската компания са преодолели повечето от проблемите по време на срещата си тази седмица, е казал турски източник, запознат с преговорите. Източник от Фолксваген е съобщил, че Ердоган е разговарял с главния изпълнителен директор на компанията Херберт Дийс.

„Имаше дребни проблеми, като данъчните ставки на колите, които ще се продават. По време на срещата е било постигнато почти цялостно споразумение“, е заявил турският източник. „Ако не се появи проблем в последната минута, инвестицията ще бъде направена в Турция“.