Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 20.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Платено сайтче тиражира предизборни клевети

obshtina-devniaСофийска фирма, пласираща мотото „Спаси Девня“, е регистрирала едно мизерно сайтче и фейсбук страничка, съдържащи цифром и словом една-единствена „новина“. Към настоящия момент тя е пълен фейк, но за сметка на това е спонсорирана и се разпространява безнаказано в социалната мрежа.

Освен това тези „граждани на Девня“ са такива „профита“, че са осветлили лични данни – адрес, ЕГН и телефон за връзка с подателя на една жалба срещу кмета Свилен Шитов, по която институциите са се произнесли отдавна, но платените „журналя“ явно нямат интерес да огласят този факт.

На екипа на „Девня – древна и модерна“ му е пределно ясно в какъв стил протичат предизборните кампании у нас и на какво разчитат Гочоолу и Дочоолу, на които много им се иска пак да налапат свещения Кокал, за да превърнат Девня в свой образ и подобие, иначе казано – в клоака.

Затова не считаме за излишно да припомним на девненци, че сделката с онези 4000 дка земя бе разтрогната в зародиш, след като стана ясно, че бившите представители на фирма „4Б Солар“ не са спазили договора си с Общината и са прехвърлили зад гърба ѝ дяловете си на други лица, за да вкарат кмета в хипотеза за конфликт на интереси. Част от тези „спасители“ на Девня, които се опитаха да въвлекат Свилен Шитов в длъжностно престъпление, са и сред феновете на новата фейсбук страничка, която може да се похвали с цели 14 последователи. А създател на грандиозния медиен проект е една никому неизвестна пиар агенцийка, за която и с невъоръжено око се вижда чии политически интереси обслужва.

Тези, които не си спомнят добре сагата с общинските земи, могат да прочетат отново следния материал, който обяснява нещата вкратце и изцяло фактологично:
https://devnyanews.blogspot.com/2018/07/blog-post_28.html

А тези, на които не им е изгодно да си спомнят, могат да се понапънат малко и да изфабрикуват някоя по-актуална „новина“, че със „стари манджи“ е някак обидно да се манипулира електорат в 21 век. Но така е в България – дигитални технологии и „аналогово“ мислене – пореден епизод на сериала „Бай Ганьо прави избори“. Героят вече може и да е в интернет, но пък ще си търси „имейла“ в пощенската станция…