Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 26.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Иван Портних: Няма сериозни и несериозни кандидати за кмет на Варна

 

portnih3425.jpg„ Всяка партия е издигнала свой кандидат и не мога да кажа, кой е сериозен и кой несериозен конкурент в надпреварата за кмет на Варна!” – отговори на въпрос на www.barometar.net,: „Кой е най-сериозният Ви конкурент?” кандидат-кметът Иван Портних. При представянето на листата с общински съветници и районни кметове на ПП ГЕРБ, той не отговори конкретно на въпроса колко мандата очаква да спечели партията, на която е областен координатор за Варненска област. Портних представи кандидатите за общински съветници с няколко думи. Както www.barometar.net информира, изненадата в листата е бившият лидер на ПД Социалдемократи, адвокат Бранимир Балачев. Иван Портних акцентира, че кандидатите на ГЕРБ са професионалисти, с които е убеден, че ще работи ефективно и динамично за развитието на Варна. Кандидат-кметът похвали Тодор Балабанов за добрата работа в Общинския съвет, кметът на Владиславово, Николай Костадинов за бързите реакции и активност в социалните мрежи и каза, че ГЕРБ ще се борят за максимално представителство в местния парламент. Портних изтъкна, че целта на ПП ГЕРБ е всеки варненец да почувства видимите резултати пред входа си, на улицата, където живее или работи.

„През частичния мандат 2013-2015 г. преодоляхме изоставането на Варна. През мандат 2015-2019 г. Варна стана град в развитие. Поставихме началото на големите проекти. Бюджетът на града се увеличили близо 2 пъти и половина и достига размер от половин милиард. Реализирахме сериозни цели, които си бяхме поставили въз основа на оптимизирането на общинския бюджет, активната работа по европейски  проекти и програми, и разбира се, подкрепата на правителството, за което съм благодарен” – каза Иван Портних и направи кратка ретроспекция на свършеното от неговия екип.

Той запозна журналистите и с петте основни приоритета в новата си управленска програма: инвестиране в децата и младите хора; силна и приобщаваща икономика; модерен град с удобни квартали; свързан и достъпен град; Варна – дестинация за 4 сезона.

barometar.net