Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 16.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Анализи

Варненски абсурди и какво ще стане, ако Путин беше кмет на Варна

atanasov-putinАбсурдите са неизменна част от родната политика. Варненските политици не правят изключение. Техните абсурдни изпълнения режат, като с бръснарско ножче съзнанието на варненци и остават в него завинаги. Като „дебатът“, който проведе Кирил Йорданов с портрета на страхливия Добрин Митев, на местните избори през 1999 г. Или влизането на Веселин Марешки на носилка на заседание на Общинския съвет. Настоящите местни избори не правят изключение от правилото, в политиката да участват лица, които нямат елементарно понятие от нея. Като новоизлюпената партия „Свобода“…за младите във Варна?! Кой, защо и как му е хрумнало да кръсти така партията е загадка. Под византийско или османско робство сме, че пришиваш името „свобода“ към жаждата си да станеш политик? И, забележете – свобода само за младите хора във Варна? А варненци над 35, пенсионерите- те нямат ли нужда от свобода, от глътка въздух? Как на създателите на тази партия не им хрумна, че ние сме поробени от монополите, олигарсите и политиците и да насочат енрегията си в тази посока! Уви, те искат свобода за младите хора на Варна, които използват морската столица за депо – завършват гимназия или университет и бягат със скоростта на светлината в чужбина. Във Варна остават IT специалистите, мениджърите на средно ниво, заетите в строителството, продавачките и козметичките. Каква свобода ще дадеш на млад човек от друг град, който работи за 700 лева, плаща 300 лева квартира, 100 лв.сметки и 300 лв. за храна. А другите разходи?

mareshki3333Другият абсурд, в който обаче открих известна логика е присъствието на восъчната фигура на Владимив Путин, на пресконференцията на кандидата за кмет Цветан Атанасов. Признавам, че когато изгледах видеото как Атанасов говори с восъчния Путин и го гали по главата се същисах.

„Аз харесвам политиката на г-н Путин. И това е една препратка към руския народ, към руските туристи, които да видят, че има кандидат, има град и има хора, които не се отричат.” – казва Цветан Атанасов.

И ми хрумна, че ако Путин стане кмет на Варна в града ще настъпят съществени промени. 1. – ТИМ за един месец ще завършат стадион „Варна“. 2. Дънката посмъртно няма да построи небостъргач срещу хотел „Черно море“. 3 . Колегата му Червенков НИКОГА няма да построи грозен, наклонен блок под Паметника на българо-съветската дружба. 4. Автомобили в Морската градина няма да припарят. 5. Фирмите „Хидрострой“ и „Инжстрой“ РЯЗКО ще подобрят качеството си на работа. 6. Гетото в „Максуда“ ще изчезне за 1 ден. 7. Всички тротоари в града ще бъдат ремонтирани, ще бъдат поставени колчета и идиотите няма да паркират върху тях. 8. Аспарухов мост ще бъде ремонтиран, ще бъде изграден и втори мост. 9. От Атракционната зона за 1 нощ ще бъдат премахнати всички заведения и тя стане зона за отдих, не кръчмарник. 10. Пишлеметата с мотори и коли няма да карат като изголавени по улиците. 11. Пристанище Варна ще заработи на пълни обороти, ще бъде построен Интермодалния терминал. 12,13,14,15…мога да изброявам до 100.

Но тъй като Путин /или неговият симпатизант Цветан Атанасов/ едва ли ще станат кмет на Варна да се върнем в реалността. Където кандидатката на „Демократична България“, Стела Николова връзва с черни ленти изсъхнали дръвчета около булевард Левски. Ако тази почтена жена, екоактивист с кауза иска да спечели вота на варненци е нужно мелницата й да мели на едро. Изсъхналите дръвчета са малкият проблем, големите проблеми са други – някои от тях бяха решени, други се неглижират, но варненци се сблъскват всеки ден с тях.

Колосален абсурд е, че Борислав Гуцанов иска да съди собствената си партия БСП, защото погазила устава – това е прецедент в световната политика. Той не може да преживее, че ръководството на БСП сне доверието си от него и няма да бъде общински съветник. Да бъде НЕПРЕМЕННО в Общинския съвет е важно за Гуцанов, той знае защо.

Абсурдно щеше да е, Костадин Костадинов /преминал през 4 партии и известен с радикалните си, популистки изказвания и прояви/, да стане кандидат-кмет подкрепен от БСП. Слава Богу, Корнелия Нинова не стовари този абсурд на белите глави на симпатизантите на партията.

 До изборите на 27 октомври очаквам абсурдите на кандидатите за политическа слава да продължат. И те ще продължат, защото у нас с политика се захващат хора, които не са открили своето призвание или са достигнали нивото на некомпетентност в своята професия. Хора, които искат пари и слава на тепсия. Тези, които НАИСТИНА искат да променят нещо във Варна се броят на пръстите на едната ми ръка.

Иво Югов

barometar.net