Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 18.02.2020
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558
USDUSD11.8051
GBPGBP12.3496
CHFCHF11.8380

Анкета

Според Вас създават ли проблеми на гражданите бездомните котки във Варна?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Интервю

Желез Железов: Работеща индустриална зона е сред приоритетите на СДС-Варна

jelez-jelezovЖелез Железов e кандидат за общински съветник от листата на СДС-Варна, с номер 64 в интегралната бюлетина. Той е областен председател на синята партия. По образование е електроинженер. Бил е заместник – кмет на район Одесос, има зад гърба си един мандат като общински съветник. В момента е производствен директор на предприятие за производство на профили. Има солиден опит в стартиране на нови производствени мощности и оптимизиране на работещи такива.

– Какви са основните политически послания на кандидатите за общински съветници от листата на СДС?
– Като автентична дясна партия ние от СДС-Варна споделяме и ще отстояваме десни политики в управлението на Варна. Наша основна политическа цел е превръщането на варненци в истински европейски граждани с европейски доходи.

– Какви са приоритетите в управленската програма на съветниците от СДС?
– Конкретни приоритети в нашата управленска програма са:
На първо място, създаване на финансов и икономически структурен стълб в управлението на Варна за прогнозиране и стратегическо развитие.
Едновременно е нужно, увеличаване употребата на екологични видове транспорт, обществен и персонален, за повишаване качеството на въздуха в града. И като продължение – изграждане на инфрастуктура под мотото „До дома на всеки варненец“ и благоустояване на вътрешнокварталните пространства и малките улици, по които минаваме ежедневно. Всичко това ще доведе до създаване на работеща индустриална зона и увеличаване на дела на производството в икономиката на Варна. Разбира се, нужно е да се акцентира върху младежки дейности и спорт – популяризиране значимостта на този сектор и активна подкрепа на дейности като профилактика на здравния статус на мадите и възпитаване на истински български и европейски граждани.
В градоустройствен план, следва да се насърчава разширяването на града в южна посока. А не на последно място като приоритет е увеличаване обхвата на социалната и здравна общинска политика. Oбобщено – основна политическа цел в нашата общинска програма е добруването на варненци.

– Какви са конкретните ангажименти и инициативи, за които настояват варненци, хората от Вашия квартал, колегите в професионалната ви сфера?
– Хората, колегите, с които се срещам в ежедневието, искат прости неща – да се движат бързо, удобно и по хубави улици в града, да дишат чист въздух, децата ни да ходят в красиви и поддържани градини и училища. Очакват ангажиране на общината с действия, даващи възможност за правене на бизнес, но не само туристически и развлекателен. Все неща изпълними, които аз напълно споделям.

– В каква степен добре стикованият екип е гаранция за ефективна работа?
– Целите, които сме си поставили, са амбициозни, каквито всъщност винаги са били, защото разполагаме с балансиран екип, специалисти със сериозна подготовка и опит, а това вече е гаранция за ефективност в работата. Относно стиковката, ако такава няма, няма и екип.

– Какви конкретни ангажименти смятате за личен приоритет?
Като човек с богат опит в производството, смятам за личен приоритет създаване на истинска работеща индустриална зона, привлекателна за сериозен и високотехнологичен бизнес.

sdsvarna.net