Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 16.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

СДС пита варненци какво искат от местната власт

sds-vaprosiЧиста Варна, честно управление – това е най-синтезираният вариант на множеството идеи, които варненци записаха черно на бяло пред входа на морската градина. Инициативата е на младежката организация на СДС, която номинира осем свои представители в листата на Съюза на Демократичните сили за общински съветници под номер 64 в интегралната бюлетина.

Младите представиха слогана на кампанията „Нашето време в Европа” и провокираха интерес сред излезли на разходка хора като представяха своите приоритети на бъдещи съветници от СДС-Варна, в икономическата и социалната сфера, в образованието, в здравеопазването, в инфраструктурата и в политиките, свързани с младите хора. И отправяха покана към всеки, който желае писмено да влезе в дискусия.

Под павилиона до слънчевия часовник в Морската градина беше поставен флипчарт, на който варненци, станали съпричастни на събитието, отправиха своите послания към местната власт, предлагаха идеи за конкретни проекти, и настояваха за решения на проблеми, останали в страни от вниманието на политиците. Ето някои от тях:
– По-добра реализация за младите лекари
– Чиста и зелена Варна
– Управление без корупция
– Повече сигурност за старите хора
– По-достъпна градска среда
– Повече работни места и по-високи доходи
– Бъдете честни и почтени

Колкото и разнопосочни да бяха предложенията на варненци, те концентрират в себе си увереност за развитието на Варна като град с неизчерпаем потенциал, с младия дух на жителите си. Участниците търсеха и получиха уверение от бъдещите съветници на СДС, че всяка идея ще намери подобаващо място в управленската програма на синята партия. И че политическата цел на СДС е европейски граждани с европейски доходи.

В младежката инициатива се включи и варненският евродепутат от СДС Александър Йорданов. Пред входа на Морската градина той поведе разговор за визията на СДС за Варна като за свободен, духовен и обновяващ се град. Той увери събеседниците си, че това не е само пожелание, а устойчива, целенасочена и отстоявана с много решителност политика, следвана от досегашните съветници на СДС-Варна, през всички мандати в Общинския съвет.

sdsvarna.net