Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 20.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Два нови парка ще бъдат изградени в квартал Повеляново

shitov4563За следващия управленски мандат аз и екипът ми сме планирали изграждане на две паркови зони в квартал „Повеляново“. Едната ще се намира в центъра, зад търговските обекти, успоредно на канала, а другата – пред блок 9. Това обясни кандидат-кметът на ГЕРБ Свилен Шитов и водач на листата за съветници на партията пред жители на квартала по време на предизборна среща с тях.

В парковите зони ще има детски площадки, фитнеси на открито, мултифункционални игрища за футбол, баскетбол и волейбол, велоалеи и беседки за барбекю, посочи Свилен Шитов.

Той подчерта, че до края на тази година в квартал „Повеляново“ започва реализацията на проектите, които общината спечели по линия на Оперативна програма „Развитие на селските райони“ и по които вече има подписани договори за финансиране.

Става въпрос за бул. „Съединение“, в чиято пълна рехабилитация ще бъдат вложени 1,2 млн. лева, за основния ремонт и санирането на Младежкия дом, в който ще бъдат инвестирани 600 000 лева, за бившата конюшня, където трябва да се премести читалище „Съзнание“, за присъединяването към битовата канализация на блокове 1, 2 и 3, както и за подмяна на уличното осветление.

„След двугодишен труд имаме и готова проектна документация за доизграждане на битовата канализация на улиците „Дружба“, „Рибарска“ и „Заводска“, както и за подмяна на водопроводите на бул. „Съединение“ и улиците „Александър Стамболийски“, „Рибарска“ и „Заводска“, обяви Свилен Шитов.

barometar.net