Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 18.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Районните кметове във Варна натискат яко за победа на Иван Портних на първи тур

Hristo-Hristov-varnaГЕРБ ще спечели на първи тур в район „Владислав Варненчик“ и район „Младост“, където според щабистите на БСП-Варна кметовете Николай Костадинов и Христо Христов имат много силни позиции. ГЕРБ ще хвърли всичко в „Аспарухово“ за победа на първи тур и на Ивайло Маринов, бивш заместник-кмет на района. Кметът Георги Недев ще победи също на първи тур в „Одесос“, той е изградил солидни връзки с едрия бизнес в района.

Втори тур може да има само в „Приморски“, където кандидатът на БСП доц. Огнян Къчев прави силна кампания на терен. Затова Бойко Борисов праща спец изборджийски екип в „Приморски“ да работи за победата на първи тур и на Петя Проданова. В понеделник кметът на Варна Иван Портних, кандидат за нов мандат, е събрал районите кметове, заяви щабист на ГЕРБ.

Районните кметове на ГЕРБ натискат яко за убедителна победа на Иван Портних на първи тур и включват бизнесмени в кампанията. Портних калкулира повишаване на резултата в районите с поне 40% в сравнение с евроизборите, за да събере ГЕРБ 40-45 хиляди партиен вот. Корпоративният вот и добавката към резултата на ГЕРБ от партньорските листи трябва да осигурят около 60-65 000 избиратели. Според тази сметка Иван Портних трябвало да бъде избран на първи тур, тъй като останалите кандидат-кметове нямало как да съберат общо повече от 30 000 гласа.

bgsniper.com

На снимката – Христо Христов