Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 25.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Интервю

Валентин Станев: Благоустрояването трябва да стигне до всеки дом

valentiv-stanevВалентин Станев е член на Националния изпълнителен съвет на СДС, два мандата е общински съветник в групата на СДС, работил е в комисиите по финанси и бюджет, БКД, Младежки дейонсти и спорт. Кандидат е за общински съветник от СДС с № 64 в бюлетината.

– Г-н Станев, какви са основните политически послания на вашите кандидати?
– За всички наши активисти е ясно, че съдържанието на една партийна абревиатура всъщност е политиката, принципите на управление и хората, които ги прилагат. Затова не е трудно да останем верни на себе си – СДС във Варна досега се е утвърдил като политическа сила на стабилността, на принципните политики в интерес на варненци, партия със съществен принос за устойчивото развитие на града. Основната ни политическа цел е Европейски граждани с европейски доходи.

– Какви са конкретните ангажименти и инициативи, за които настояват варненци и хората от Владислав Варненчик?
– Задължителен за СДС ангажимент е благоустрояването на втори микрорайон – това включва улици, спортни и детски площадки. Строителството на нови жилища ще доведе до нарастване на живеещите в района и това ще обуслови необходимостта от разширяване и строителство на нови детски ясли и градини. Предстои и довършване на спортната зала в четвърти микрорайон.

Непосредствена задача за съветниците от СДС в район „Владислав Варненчик” е приемането на плана ПУП, ПРЗ за трети и четвърти микрорайон. Най-важно е там да не се допусне това презастрояване, което се случва пред очите ни в Кайсиева градина. Трябва да се предвидят достатъчно терени за улична регулация и за публични проекти. В трети микрорайон – залагане в плана ПРЗ, построяване на детски ясли и градини, обособяване на паркоместа, задължително изграждане на подземна и наземна инфраструктура.

Обобщено – в целия Владислав Варненчик трябва да се продължи с благоустрояването на междублоковите простванства и поддръжката на зелените площи, преасфалтиране на малките улици и паркингите. Благоустрояването трябва да стигне до дома на всеки варненец. Внимание трябва да се насочи още към изграждането на спортни терени и игрища за футбол, волейбол, изобщо за масов спорт.  Нека всички райони ва Владислав Варненчик бъдат реновирани както четвърти микрорайон.

– Какви са приоритетите в управленската програма на съветниците от СДС?
– Непосредствената ни цел е самостоятелна група в новия състав на Общинския съвет. Това е предпоставка за стабилно дясно мнозинство, което да продължи реализацията на започнатите проекти, както и да разработва и разширява обхвата на нови инициативи, финансирани по европейските програми. Като дясна партия СДС и занапред ще работи за облекчаване на административните и нормативни актове, които спъват предприемчивостта. Общинската данъчна политика трябва да е ориентирана към облекчаване на процедурите – по-прости, по-кратки. Сериозна цел в тази посока е улесняване на достъпа на гражданите и на бизнеса до административни услуги и по електронен път.
sdsvarna.net