Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 20.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Европа

Д-р Янко Станев: Втори Аспарухов мост е постижима мечта за следващите 4 години

Stanev342567В последния мандат на общинския съвет във Варна имаше нулева толерантност към корупцията, заяви в ефира на Дарик водачът на листата на СДС Янко Станев. Според него през последните години градът се развива с ускорени темпове и това е видимо. „Предизборната кампания изглежда тиха и постна. Може би е така, защото за част от партиите не е изгодно да влязат в дебат по конкретиката. Затова се говорят общи неща и ако се критикува нещо, то е дребно. СДС и в предишните мандати работеше по програмата на кмета, която има почти пълно съвпадение с нашата”.

Стабилно финансово състояние на общината и създаване на отдел за планиране са двете цели, които СДС си поставя през следващия мандат. От партията се надяват да удвоят броя на съветниците и в следващия местен парламент да имат четирима представители.

„Надявам се 2020-та да е годината на здравеопазването. Социалната програма на Варна е водеща в България, като оценките за нея на авторитетите и институции в страната са много високи. Искам да бъде построен втори Аспарухов мост, околовръстен път в северната част на града, булевард „Цар освободител” да бъде завършен, да бъде реализиран проекта за парка в квартал „Аспарухово”, да бъдат изградени яхтено пристанище и дамбата на южния бряг. Това са мечтите ми за следващия мандат и те са осъществими”.

Янко Станев прогнозира, че в следващия Общинския съвет ще бъде формирано дясно мнозинство около ГЕРБ, СДС и патриотичните партии от управляващата коалиция. „Притесняват ме корпоративните листи и независимите кандидати, които се оказват много зависими. На мен, на ГЕРБ, на БСП има кой да ни търси отговорност за разлика от други кандидати”.

Дясното мнозинство във формата ЕНП ще затвърди позициите си в новия състав на Общинския съвет каза още д-р Янко Станев. Аргумент за тази увереност е фактът, че резултатите от управлението на Варна днес са много добри, градът се развива динамично и върви напред, затова очакваме резултатите от местните избори да са добри за десницата. Той подчерта, че листата на СДС с номер 64 в бюлетината е конструирана от утвърдени експерти в областта на икономиката, образованието и науката, икономическата сфера, представители на бизнеса в различни браншове. И добави, че непартийният, граждански сектор в листата е с авторитети в различни сфери на стопанския и обществен живот на Варна.

Д-р Станев изтъкна политическата цел на СДС – Европейски граждани с европейски доходи и очерта основните приоритети на синята партия за следващия мандат. Той изрази надежда, че 2020 г. ще е година на здравеопазването, посочи като жизнено важни за Варна доизграждането на второто платно на бул. „Цар Освободител”, северната пътна тангента по ул. „Хр. Смирненски”, втори Аспарухов мост. Като номиниран за водач на листата за общински съветници на СДС-Варна, д-р Станев назова личните си приоритети – реализиране на проекта за Аспарухов парк, изграждане на рибарското пристанище, на дамбата в Аспарухово – все проекти, свързани със стратегията за развитие на Варна в южна посока.

Тези проекти са в програмата и на кмета Иван Портних и на екипа му от районни кметове, които СДС-Варна подкрепя както по силата на политическото споразумение между ГЕРБ и СДС в национален план, така и водени от убеждението, че резултатите рязко ще променят града и живота на хората. Това ще се случи въпреки обратната тяга на корпоративния вот или на „независими” кандидати. Варненци са зрели, разумни, активни хора, за тях динамиката е важна. Затова в кампанията ни срещаме доверие, виждаме тази стаена енергия сред избирателите на СДС, обобщи д-р Станев.