Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 20.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Преди балотажа в неделя: Коцето се изживява като Георги Бенковски

Изпълнено с патос и популизъм платено съобщение са „измъдрили“ от партия „Възраждане“ на Костадин Костадинов – Коцето. Човекът, за когото ромите са „подчовеци, паразити, нечовешка сган” и трябва да се разстрелват, достигна до балотаж във Варна с Иван Портних. В прокламацията на Костадинов пише, че „народът бил близо до победата….спасението идва на 3-ти ноември….свободата след няколко дни…“  Когато четеш подобни измишльотини може да се объркаш, че България е под османско робство, а Коцето е Георги Бенковски. Ясно, че е Коцето няма пиар, който да му каже да не пише подобни глупости – както и, че имал управленски и административен опит?! Този „опит“ е от музея в Добрич, който няма нищо общо с управлението на град от мащаба на Варна. Тежко и горко на варненци, ако ги управлява емоционално нестабилен човек, като Костадинов, който гласува не по съвест, като общински съветник, а по интерес! Тежко ни и горко, ако ни управлява човек с фашизоидно мислене, който мрази малцинствата и иска да ги разстрелва! Красен Кралев възлагаше надежди на Коцето през далечната 2011 г., но сгреши – то се оказа клонинг на Волен Сидеров и то неуспешен.

Варна е град, населен с хора с византийско мислене и еснафски манталитет – факт затвърден през годините. През 2015 г. Иван Портних спечели 76 258 гласа на варненци, като управляваше града от 2 години, през 2019 г. гласовете му са близо 50 000.

Какво излиза? Че за 4 години, по време на които във Варна се реновираха булеварди, улици, Спортна зала, Юнашкия салон, направи се Атракционна зона, построи се булевард Левски почти наново, реши се проблемът с местата в детските градини, доверието в Портних вместо да се увеличи, намалява. Този парадокс не бива да ни учудва – хората са неблагодарни и не оценяват направеното. Това си е за тяхна сметка.

Иво Югов

barometar.net