Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 07.12.2019
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558
USDUSD11.7629
GBPGBP12.3158
CHFCHF11.7832

В категория България

Иван Портних: Пълна победа на ГЕРБ във Варна и областта

Пълна победа на ГЕРБ във Варна и във всичките останали 11 общини в областта отчете Иван Портних, който днес спечели убедително втория тур за кмет на морската столица. Общините Провадия и Бяла също ще бъдат управлявани от кметове на ГЕРБ, след като днес победиха в оспорвани балотажи. БСП изгуби надпреварата с ГЕРБ на втория тур в районите „Приморски“, „Одесос“, „Младост“ и „Аспарухово“, а във „Владислав Варненчик” това стана факт още на първия тур. ГЕРБ е първа политическа сила с най-голямо представителство в Общинския съвет на Варна.

„Благодаря на всички, които излязоха да гласуват, защото за мен гражданската позиция е изключително важна. Чрез гласуването хората участват в управлението и определят развитието на своя град. Благодаря на всички, които лично ме подкрепиха! Приемам тяхната подкрепа като отговорност и доверие, което ще оправдая с много работа и резултати през следващите 4 години. Доказали сме, че можем. Готов съм с програма, с ясни приоритети и проекти, и с моя екип продължаваме работа веднага“, коментира Иван Портних пред журналисти.

„Само 500 гласа не ни достигнаха за победа още на първия тур, а моят резултат сумарно надвишаваше резултата на всички останали кандидати“, припомни той. Според него ниската избирателна активност във Варна, съизмерима с отчетената в останалата част на страната, предстои да бъде внимателно анализирана, за да се направят съответните изводи. Иван Портних припомни, че и през 2013 г. на балотажа във Варна активността е била около 26% – с около 2% по-ниска от настоящата. По думите му основни фактори, които са повлияли на слабата активност, са различни социологически проучвания, налагащи мнение за предизвестен финал на надпреварата, както и негативната кампания, водена от негови опоненти. 0�0�0�0�0�0�0�0�0�0�0�0�0�0�0�0�0�0�0�0�0�0�0�0�t�1�0