Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 07.12.2019
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558
USDUSD11.7629
GBPGBP12.3158
CHFCHF11.7832

В категория България

Емил Радев: Надявам се за следващия мандат емблемата на Варна да бъде новата библиотека

12 нови български книги, палитра от всички области на знанието, подари евродепутатът от Варна Емил Радев на Регионална библиотека „Пенчо Славейков“, предаде репортер на Varna24.bg.
Библиотечните работници и варненският депутат и бивш директор на библиотеката Емилия Милкова, сърдечно му благодариха за седмото по ред дарение. Тя съобщи, че в Министерство на културата са заделени 2 млн.лв. за нови книги във всички библиотеки на страната, като изрази надежда, че сумата ще бъде заложена и в бюджета на държавата за следващата година.

„Всеки път около Деня на будителите, вие правите този жест към хората, за да научат повече. Защото вие сте един от съвременните будители“, коментираха служителите на библиотеката.
„Сега съвпадаше Деня на будителите с изборите, затова изчаках, за да не бъде натоварен този хубав ден с политическо звучене. Тук съм, за да изкажа моята огромна благодарност към това, което вие правите, защото всъщност вие сте съвременните будители. Много ще се радвам в следващия мандат емблемата на Варна вече да е новата варненска библиотека, както днес е бул. „Левски“, като мегапроект, реализиран в предходния мандат. Така искам варненската библиотека да е уникална в цяла България и не само. Вие заслужавате да работите в място, което е модерно, с всички нови технологии, защото вече дигитализацията е водеща при владите. Книжните носители винаги ще останат моя слабост, към която съм много сантиментално настроен, но това е бъдещето. Вие въвеждате новите технологии много добре, показахме ив Европейския парламент колко добре се справяте. Пожелавам ви да продължавате със същия жар и устрем да си вършите работата, както и досега. Много успехи и да се виждаме все по-често!“, каза Емил Радев.