Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 26.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Николай Малинов: Видях се с Решетников, бяхме на руска баня, пихме ракия

Видяхме се с Решетников и бях на вилата му. Ходихме на баня, пихме ракия. Изкуши ме с украинска сланина. Имах щастието да бъда причастен лично от патриарха. Решетников много битки е водил за България.  Това каза пред bTV обвиненият в шпионаж за чужда държава Николай Малинов, когото Путин награди вчера с руски орден, информира frognews.bg

Огорчението ми е, че ти страдаш заради нас.  Помоли ги да ми свалят от тези 10 години забрана да идвам в България, защото мога да не оживея, обърнал се той към Малинов. 

Знам, че Решетников се е срещал с Волен Сидеров. С Каракачанов се познава от 90-те години.С много хора се е срещал, обясни той за срещите на Решетников в България. 

Късно вечерта се видяхме и с Малофеев, да се почерпим за ордена. Полезен съм му с моите политически познания, той ми е полезен с контактите си, призна  лидерът на „Русофили“. 

Не съм имал намерения и планове да остана в Русия, не знам защо някой се е притеснявал, че ще избягам, категоричен бе Малинов. 

Русия за мен е приятелска държава и няма как да съм шпионин на приятелска държава. Обвинението е обидно. Тези съдебни процеси не ги разбирам. Благодаря на Цацаров, нашите идеи получиха широк отзвук, каза още  Малинов. 

Развиваме културните, научните, спортните отношения между двата наши народа. По думите на Малинов за това е бил награден с този орден. 

„Прояви разбиране към българските власти, те са подложени на голям натиск…“. Така казал президентът Путин при разговора с Николай Малинов по време на награждаването.

Путин ме изненада, че познава дейността на движение „Русофили“ и по-конкретно с проекта на съпругата ми, допълни той.