Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 27.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Драгомир Стойнев пита ГЕРБ срам ли ги е от данъчните им закони

Депутатите гледат Закона за корпоративното подоходно облагане. Данъчните закони по правило предхождат Бюджет 2020. Социалистът Драгомир Стойнев излезе на трубината и се ядоса, че само опозицията се изказвала. „Не е нормално, когато се гледат данъчните закони, които са в основата на един бюджет, управляващите да мълчат.“ – подчерта червеният депутат. „Искате да имаме конструктивен диалог и да се грижим за рейтинга на Народното събрание и в същото време да говори само и единствено опозицията. Срам ли ви е?“, попита Стойнев.

Със законопроекта се предлага въвеждането на данъчни правила в съответствие с установените с Директива (ЕС) 2016/1164 и Директива (ЕС) 2017/952, ограничаващи възможностите за агресивно данъчно планиране и избягване от облагане. Предвижда се данъчно облагане в случаите на трансфер на активи от Република България към друга част на същото предприятие извън страната и въвеждане на специфична данъчна регулация за неутрализиране на случаите на хибридни несъответствия и на несъответствия с данъчно задължено лице, което е местно лице за данъчни цели на повече от една юрисдикция. Предлагат се и промени, свързани с прецизиране на разпоредби на закона и улесняване на практическото му прилагане.

В преходните и заключителни разпоредби на законопроекта се предлагат промени в Закона за данъците върху доходите на физическите лица, Закона за местните данъци и такси, Закона за данък върху добавената стойност, Закона за Националната агенция за приходите, Закона за акцизите и данъчните складове и Закона за счетоводството, информира news.bg