Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 07.12.2019
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558
USDUSD11.7629
GBPGBP12.3158
CHFCHF11.7832

В категория Анализи

След дъжд качулка: ДБ се сетиха за варненските журналисти! А за ТИМ кога ще им светне лампата?

В патетична декларация на Демократична България – Варна, по повод свалянето на предаване на журналистката Елена Кирова в телевизия „Черно море“ и напускането й на телевизията четем следното:

„Нека защитим медиите си от статуквото, като не им позволим да се превърнат в негов обслужващ персонал. Варна има нужда от своите медии, Варна има чудесни журналисти. Професионални гласове и пера.” Сетиха се от ДБ за варненските журналисти и за свободата на словото?! Няма да е зле, преди да пишат за варненската журналистика, от ДБ да знаят колко получава един журналист във Варна. Между 600 и 800 лв. в най-добрия случай, като има репортери, които работят и на по-ниски заплати. Това от ДБ знаят ли го или падат от Марс? Знаят ли какви са заплатите в частните медии и в радио Варна? Знаят ли възнагражденията на кореспондентите на националните телевизии? За какви чудесни журналисти ми говорят от ДБ, за какви професионални пера, които работят за мизерни пари?

Във Варна останаха читави журналисти, във Варна уж има свобода на словото но, само колегата Спас Спасов и моя милост се осмеляваме да пишем за групата ТИМ, собственик на телевизия „Черно море“. Къде са другите смели пера във Варна? Защо ТИМ е табу за тях? Много просто – никой не иска да се занимава с ТИМ, защото те излъчват нездравословен респект, което не е нормално за Варна, който е европейски град, част от ЕС. И не знаеш какво ще ти сервират, както стана със скалъпения компромат на архитект Калина Павлова!?

Ако някой си мисли, че от ръководството на телевизия „Черно море” ще дадат смислен отговор защо Елена Кирова е свалена от ефир – дълбоко се лъже. Ако е заради въпрос към кмета Иван Портних за случая „Хайфа“ – жалко за ръководството. Защото Портних на два пъти отговори на този въпрос – в профила си във фейсбук и на въпрос на Костадин Костадинов. Работил съм в МСАТ и знам как с едно обаждане може да бъде свалено предаване и устно се дават нареждания, които трябва да изпълниш. Такава е политиката на ТИМ /с емблема Троянския кон/ – тихо, без обяснения не се строи стадион Варна, не се правят инвестиции във Варна, само се взима от държавата, какво остава за напускането на един журналист?

Иво Югов 

barometar.net