Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 07.12.2019
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558
USDUSD11.7629
GBPGBP12.3158
CHFCHF11.7832

В категория България

Иван Портних: Нека в следващите 4 години градим мостове, а не стени помежду си!

Поздрав и призив за обединение и толерантност в съвместната работа на местната администрация и общинския съвет в името на Варна, отправи в първите си думи като кмет на Варна днес Иван Портних, предаде репортер на Varna24.bg. След като положи клетва градоначалникът каза: „В началото на новия управленски мандат бих искал на всички вас да пожелая да сме конструктивни в работата и най-вече в резултата. Готови сме да продължим веднага с реализацията на мащабните проекти, които ни предстоят във всяка една от сферите на икономическия живот, образование, здравеопазване, градска инфраструктура, социални дейности, култура, спорт, налагането на нов икономически облик на града ни.

Вярвам, че ще има конструктивност и диалогичност в нашата съвместна работа в следващите четири години. Ще търсим общите допирни точки, общите теми, които са важни за варненци, независимо от политическата ориентация и принадлежност на колегите от съвета.

Тъй като скоро отбелязахме годишнината от падането на Берлинската стена, съм сигурен, че всички заедно ще търсим това, което може да ни обединява и ще градим мостове, а няма да строим стени. Вярвам, че за благото и в интереса на развитието на Варна, за да продължи Варна да е град в развитие и да продължаваме да се гордеем с морската ни столица, ще сме толерантни и креативни в работата ни. И най-вече резултатни. На добър час!“, каза Иван Портних.

С мъдри думи за обединението благословията си за работата на новия общински съвет даде и Варненския и Великопреславски митрополит Йоан.