Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 25.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Анализи

На кой журналист с мизерна заплата му пука коя професия била по-древна?

Общинската съветничка от ГЕРБ, Марица Гърдева написала във фейсбук /и после си изтрила поста/, че журналистиката е втората най-древна професия след проституцията. От Асоциацията на европейските журналисти искат Гърдева да се извини. Няма за какво да се извинява госпожа Гърдева, защото няма нищо срамно в това, което е цитирала. Журналистиката дори е по-древна професия от проституцията, защото Адам и Ева преди да бъдат изгонени от Рая си задават въпроси. Хората от тази асоциация да престанат с това лицемерие и фалш, защото проституцията е професия, както всяка друга и няма нищо срамно в това да я практикуваш. На властимащите препоръчвам да я легализират, както е в белите държави, не да си заравят главите в пясъка, като щрауси.

В България журналистиката е приравнена с проституцията от „издатели“ като Делян Пеевски и Недялко Недялков. Но за разлика от проституткиге, които продават телата си, журналистите продават душите си. Печалното е, че в телевизия „Черно море“, в която е пиар Марица Гърдева наказват журналист заради това, че задава въпроси. Срамното е, че журналистите сме натикани в ъгъла на мизерията. Журналистите във Варна, които работят за смешните 300 евро не им пука коя професия е първа и коя втора. Те се борят за оцеляване.

Бих препоръчал на Марица Гърдева да поработи като журналист и да прецени коя професия е по-древна. Тогава може би ще смени цитата, който е изтрила.

Във вестник „Варна експрес” имах колежка, Даниела Великова, която плавно премина от журналистиката към проституцията и даже написа книги за премеждията си. Какво? Да я караме да се извинява, че е предпочела по-печелившата професия ли?

Иво Югов

www.barometar.net