Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 26.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Светът

Тайният живот на Людмила Очертна

Владимир Путин се е женил само веднъж. Неговата съпруга бе Людмила Александровна, родена с фамилията Шкребнева. По неизвестни за обществеността причини двойката се разведе след 30 години брак. За да не се пораждат различни слухове, президентът на Русия, заедно с бившата си съпруга, в едно интервю съобщиха, че са се развели по взаимно желание. Световните издания информират за промените в личния живот на Людмила Путина като уточняват, че бившата съпруга на лидера на Русия не е започнала да води затворен начин на живот, а напротив, омъжила се е. Новият съпруг на Людмила, Артур Очеретни, работи в Центъра за развитие на междуличностните комуникации и е негов ръководител. От оскъдната информация за неговата биография става ясно, че мъжът е с 20 години по-млад от съпругата си.

Тъй като Людмила Путин е доста непублична личност (заради което преди години някои медии по света я нарекоха „невидимата първа лейди“), тя много рядко е запечатвана на фотографии с новия си съпруг. През януари 2016 г. в ръцете на журналистите попаднаха документи, в които бе отбелязано, че Людмила Александровна е сменила името си и е станала Очеретная.

С какво се занимава сега Людмила Путина? През 2019 г. бившата съпруга на държавния глава продължава да води непубличен начин на живот. Според държавни документи, през 2018 г. Людмила, сега вече Очеретна е закупила 8 парцела, които се намират в Подмосковието. На мястото, наречено „Милениум-парк“, е придобита земя, общата стойност на която според брокери е била от 380 до 432 милиона рубли (около 5 800 000 евро).

Артур Очеретни е ръководител на фондация „Център за развитие на междуличностни комуникации“. Той е роден през 1978 г. в село в Подмосковието. Очеретни живеят в микрорайон Птицефабрика, в блок 28, сива и унила панелка на девет етажа, която прилича на голям параход, изхвърлен на брега от буря, според www.liveinternet.ru. Половината жилище е собственост на майката на Артур, а останалата – негова. Съучениците на Артур от местното училище не може да си спомнят за него нищо особено.

По данни на Kаrtoteka.Ru, през 1996 г. в Москва е регистрирано ООО „Фунтейн Експрес“, специализирано в ремонт на офис оборудване. През 2014 г. компанията е ликвидирана. Съучредители на „Фунтейн Експрес“ се водят Артур Очеретни, Людмила Очеретна и Сергей Очеретни, управител. Бизнесът на Артур. През 2004 г. в Москва е регистрирано ООО „ЕкспоДом“. Един от съсобствениците е Артур Очеретни. Компанията се занимава с търговия на едро на риба и морски продукти. След три години е на печалба над 10,5 млн. рубли. Фирмата съществува до 2013 г. Бившият бизнес партньор на Очеретни днес е ръководител и съсобственик на прочутото ЗАО „Русская икра“. От 2003 до 2008 г. Артур Очеретни става директор на компанията „Арт шоу център“, която ръководи мероприятия за „Единна Русия“, ОНФ, „Газпром“ и други структури. Предполага се, че Артур Очеретни именно тогава се е запознал с Людмила Путина. През 2004 г. компанията на Артур организира голяма международна младежка среща, която е под патронажа на Людмила Путина. На официалния сайт на администрацията на президента kremlin.ru има отчет за мероприятието, в което участва и Путин. Освен този форум „Арт шоу център“ организира още много културни и образователни събития за младежи, в които взема участие първата дама на Русия. През последните години фирмата, която се ръководи от нов директор, е сключила девет договора с различни държавни структури за 203 млн. рубли. „Газета.Ru“ се опитва да се свърже с ръководителите на компанията, за да попита какво работи Артур Очеретни, но не получава никакъв отговор. През 2010 г. Артур Очеретни оглавява ООО „Меридиан“. Негов учредител е Татяна Шестакова. По данни на „Газета.Ru“ тя е съпруга на приятел от детството на Владимир Путин – Василий Шостаков. Те заедно са играли джудо. В същата година Очеретни става председател на УС на фондацията „Център за развитие на междуличностните отношения“, пише Блиц.