Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 07.12.2019
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558
USDUSD11.7629
GBPGBP12.3158
CHFCHF11.7832

В категория Анализи

Нася Атанасова – Матросов в мирно време. Имат ли нужда ТИМ от подобни саможертви?

Чета какво е написал доц. Георги Калагларски за свободата на словото и медиите у нас, по повод напускането на Елена Кирова на телевизия „Черно море“. Чета и ми става ясно, че доц.Калагларски отдавна не е работил в медия и няма представа какво е да работиш като журналист във Варна. Да съобщим фактите на доцента: Журналистката Елена Кирова задава два въпроса на кандидат- кмета Иван Портних, които вече са му били задавани и на които е отговорил. Ръководството на телевизия България Он Еър /за която е направено интервюто/ решава да не го излъчи, което е негово право. Управителят на телевизия „Черно море“ /където работи Елена Кирова/ Нася Атанасова свиква оперативка и остро я напада заради зададените два въпроса. Атанасова сваля предаването на Кирова от ефир и намалява заплатата й. В резултат Елена Кирова, след 7 години в телевизията я напуска. Унизена и обидена.

Обвиняваната в някои медии, че стои зад напускането на Елена Кирова, Марица Гърдева не присъства на оперативката.

Какво остава скрито от широката публика? Нася Атанасова /която не е журналист, но е назначена от ТИМ за управител на телевизия „Черно море“/ е решила да застане на амбразурата, като Матросов и да накаже Елена Кирова. Дълбоко се съмнявам, че Марин Митев /който отговаря за бизнеса на ТИМ по Черноморието/ е поискал от Атанасова да глобява Елена Кирова. Нася Атанасова се е почувствала предадена, защото Кирова е задала два въпроса, които според нея не е трябвало да задава. Нася Атанасова е тръгнала да брани имиджа на ТИМ и то заради въпроси към кмета Портних /за случая „Хайфа“ и цената на булевард „Левски“/, които вече са му задавани и на които е дал отговор?! Що за Матросовщина в мирно време и имат ли нужда ТИМ от подобни саможертви? Не, разбира се!

Нася Атанасова, която по професия не е журналист – санкционира журналист, защото задава въпроси. А нея могат да я санкционират само собствениците от ТИМ, които обаче играят на полето на големия бизнес и политика, не на махленските нападки. За тях заставането на амбразурата на Нася Атанасова е без никакво значение. Както и напускането на Елена Кирова. Двете дами не са на шахматната дъска на ТИМ – там се мъдрят други, по-едри фигури. А кметът Иван Портних като какъв да върне на работа Елена Кирова, която работи в частна медия не е ясно. Подобен акт не би направил и Бойко Борисов, доценте!

Толкова за свободата на словото и медиите във Варна, доц. Калагларски!

А относно мълчанието на колегите журналисти за напускането на Елена Кирова – не съм изненадан и няма как да съм изненадан! Журналистите с гражданска позиция в града са няколко, другите предпочитат да си вършат работата мирно и тихо. А медиите във Варна ги интересуват новини за убийства, жълтини, скандали, секс афери – неща, които носят кликове и съответно реклама. Напускането на колега /и то от телевизията на ТИМ/ не е новина, която заслужава внимание.

Иво Югов

barometar.net

На снимката – Нася Атанасова, управител на телевизия „Черно море“