Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 20.01.2020
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558
USDUSD11.7607
GBPGBP12.2981
CHFCHF11.8217

В категория България

Избраха заместник-председателите на Общински съвет Варна

Втората сесия на Общинския съвет във Варна прие правилника за работа на съветниците през следващите четири години. Втора точка в дневния ред на сесията беше избор на заместник-председатели на ОбС-Варна. Шест бяха предложените кандидатури. След провеждане на избора, за заместник-председатели бяха избрани д-р Янко Станев от СДС-Варна, д-р Лидия Маринова – ГЕРБ, Генадий Атанасов – “Свобода и воля” и Христо Атанасов – Земеделски съюз. Отхвърлени бяха кандидатурите на Николай Капитанов от “Демократична България” и Цончо Ганев от “Възраждане”, информира dnesplus.bg

В състава на новия местен парламент ще има пет групи. Най-голяма е тази на ГЕРБ с 18 съветници. Следващата по численост е групата на „БСП за България“, в която влизат 8 общински съветници. С петима членове е „Свобода и воля“, а групите на „Демократична България“ и „Възраждане“ включват по четирима съветници. Председател на групата на ГЕРБ ще бъде адв. Бранимир Балачев, а на „БСП за България“ – доц. Огнян Къчев. Щериана Иванова ще оглавява „Свобода и воля“. Начело на групата на „Демократична България“ ще е д-р Ивайло Митковски, а на тази на „Възраждане“ – Костадин Костадинов. Според Правилника за организацията и дейността на Общинския съвет, който беше приет днес, минималният брой общински съветници за образуване на група е четири. Когато броят на съветниците в една група спадне под определения минимум, тя автоматично преустановява своето съществуване.

Известният варненски адвокат Бранимир Балачев беше избран за председател на постоянната комисия „Финанси и бюджет“ към общинския съвет в морската столица. Тя включва и най-много съветници. Лидерът на групата на ГЕРБ в местния парламент беше и единствената номинация в днешното гласуване по тази точка. За председател на постоянната комисия „Архитектура и градоустройство“ беше одобрена Щериана Иванова от „Воля и Свобода“. Комисията „Благоустройство и комунални дейности“ ще бъде водена от Христо Атанасов от Земеделски съюз „Ал. Стамболийски“. Постоянната комисия „Собственост и стопанство“ ще има за председател Юлияна Боева от ГЕРБ, която беше начело и предишния мандат.

Здравната комисия ще има за председател проф. Анелия Клисарова от „БСП за България“. Социалната комисия и този мандат ще бъде с лидер д-р Лидия Маринова. Постоянната комисия „Туризъм, търговия и рекламна дейност“ беше поверена на Мартин Андонов от ГЕРБ. Председател на ПК „Транспорт“ става Венцислав Сивов от ВМРО. На ПК „Обществен ред и сигурност“ председател ще бъде Румен Иванов от ДПС. ПК „Образование“ е поверена на доц. Антоанета Цветкова. ПК „Младежки дейности и спорт“ ще се ръководи от Генадий Атанасов от „Воля и Свобода“. ПК „Култура и духовно развитие“ се поема от Димитър Чутурков от „БСП за България“.

Постоянната комисия „Европейски въпроси и международно сътрудничество“ и този мандат ще се ръководи от Николай Георгиев от ГЕРБ. Комисията „Опазване и възпроизводство на околната среда“ е поверена на Станислав Иванов от ГЕРБ. „Структури и общинска администрация“ ще се ръководи от Милена Димова (ГЕРБ). Съответно бяха определени и членовете на тези комисии към местния парламент, информира chernomore.bg