Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 25.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Най-интересните видео игри, направени по филми и сериали

Създаването на видео игри, базирани върху популярни филми и сериали, не е нещо ново. Много често големите гейм студия инвестират именно в подобни проекти, осъзнавайки, че могат да използват “инерцията”, която въпросният филм или сериал вече е набрал сред феновете.

В този материал ще ви представим няколко популярни гейминг заглавия, основани именно върху успешни кино продукции и телевизионни сериали.

GoldenEye 007 (1997)

Разработена от студиото Rare и с платформа Nintendo 64, GoldenEye 007 е базирана върху един от филмите за Джеймс Бонд, докато ролята все още се изпълняваше от Пиърс Броснън – GoldenEye.

Сюжетът на заглавието ви позволява да влезете в ролята на легендарния Агент 007, а сингъл плейър кампанията ви изправя срещу опасен криминален синдикат. Целта ви е да предотвратите употребата на сателитно оръжие, което може да предизвика световен икономически срив. Играта е считана за важен момент в развитието на шутърите от първо лице, предлагайки повече реализъм, сравнено със заглавия като Doom, например.

Mad Max (2015)

“Лудия Макс” е култов филмов франчайз, който бе възроден преди няколко години, благодарение на отличната лента с Том Харди в главната роля. През 2015 година излезе и игра, базирана върху този толкова вълнуващ постапокалиптичен сюжет.

Разработена от Avalanche Studios, Mad Max е игра с отворен свят, която ви позволява да се потопите в специфичната атмосфера на “Лудия Макс”, която познаваме от филмите. Голяма част от преживяването минава на четири колела, тъй като битките, водени от превозни средства, изобилстват през цялото време. Играта разполага и с атрактивна бойна система, която ви позволява да се справяте ръкопашно с враговете си.

Batman: Arkham Asylum (2009)

Да, да – знаем, първоизточникът тук са комиксите на DC, но както знаем, Батман вече е сериозна фигура и в кино индустрията. А също така и в гейминга, благодарение на супер успешната Arkham поредица.

Arkham Asylum от 2009 година е началото на Arkham франчайза, разработен от Rocksteady Studios. Освен че е безумно красива и с вледеняваща атмосфера, потапяща ви в злокобната психиатрия Arkham Asylum, играта ще ви забавлява с прецизна бойна система и решаването на интересни пъзели. Срещу Тъмния рицар пък се изправят някои най-известните му врагове, начело с Жокера, озвучаван от Марк Хамил.

Star Wars Jedi: Fallen Order (2019)

https://www.ozone.bg/product/star-wars-jedi-fallen-order-ps4/

Продължаваме с най-новата игра от света на “Междузвездни войни”, излязла на пазара съвсем наскоро. Създадена от студиото Respawn Entertainment, Fallen Order най-сетне предлага това, което феновете искаха отдавна – сингъл плейър изживяване, което да ни потопи в света на Джордж Лукас. Нещо съвсем различно от мултиплейър базираните Battlefront, които имахме възможността да играем в последните години.

Star Wars Jedi: Fallen Order ни позволява да управляваме джедая Кал Кестис, който се опитва да оцелее пет години след събитията в Епизод III “Отмъщението на ситите”. Както добре знаем от филмите, това е период, в който джедаите са почти изтребени до крак, а Империята става все по-силна.

Alien: Isolation (Xbox One)

https://www.ozone.bg/product/alien-isolation-xbox-one/

https://www.ozone.bg/product/alien-isolation-xbox-one/

Alien: Isolation на Creative Assembly е ултимативното клаустрофобично изживяване, където оцеляването се постига не чрез битки и престрелки, а единствено чрез умението ти да се криеш и да се измъкваш от ксеноморфа, който е по петите ти.

Уникалното при тази игра е, че през цялото време вие сте преследван от един-единствен ксеноморф, когото не можете да убиете. Попаднете ли в полезрението му, това е краят за вас. Влизайки в кожата на Аманда Рипли – дъщеря на Елън Рипли, изиграна във филмите от Сигорни Уийвър, вие трябва да оцелеете на борда на космическия кораб Sevastopol. Единственият начин за това е да надхитрите ксеноморфа, който е с вас на борда. Играта е една безкрайна игра на котка и мишка, като в случая вие не сте котката.

South Park: The Stick of Truth (2014)

https://www.ozone.bg/product/south-park-the-stick-of-truth-ps4/

Ако сте фенове на шантавата и убийствено забавна анимация South Park, то това заглавие е задължително за колекцията ви. Излизайки на бял свят през 2014 година, South Park: The Stick of Truth накара критиците да се влюбят в нея. Управлявайки добре познатите персонажи от сериала, това RPG-базирано преживяване ще ви позволи да се потопите в добре познатия ни South Park хумор, който обожаваме. Битките в играта са супер забавни, а след края на кампанията ще искате още и още.

Middle-earth: Shadow of Mordor (2014)

https://www.ozone.bg/product/middle-earth-shadow-of-mordor-ps3/

Заглавието на Monolith Productions е AAA играта, която всички фенове на Дж. Р.Р. Толкин дълго време чакаха. Действието в нея се развива между събитията от “Хобит” и “Властелинът на пръстените”, а вие влизате в ролята на рейнджъра Талион, който установява връзка с духа на елфския владетел Селебримбор. Изследвайките земите на ужасяващия Мордор, вие сте на мисия със само една цел – отмъщение. Ако тепърва смятате да посегнете към играта, то тогава ви очакват голям брой битки с отвратителните орки, които са разделени по своеобразна кастова система.

Spider-Man (2018)

Подобно на Батман, тук отново стигаме до друг комиксов герой, който придоби още по-голяма популярност с присъствието си в киното. Spider-Man на Insomniac Games е несъмнено една от най-добрите видео игри, базирани на комиксови герои. И със сигурност това е една от най-впечатляващите игри на 2018 година.

В Spider-Man вие отново влизате в обувките на Питър Паркър, който прелита умело сред небостъргачите на Ню Йорк, борейки се с престъпността в Голямата ябълка. Вашата основна цел тук е да осуетите плановете на злодея Mister Negative, който заплашва да пусне смъртоносен вирус сред жителите на Ню Йорк. Но вие няма да позволите това, нали?

ozone.bg