Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 03.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Благодариха на учители, родители и ученици за търпението при ремонта на варненските училища

Благодарност за търпението от страна на директори, учители, родители и ученици при ремонта на 10 варненски училища и детски градини изказаха днес директорът на дирекция „Образование и младежки дейности“ в Община Варна Лилия Христова и зам.-кметът Христо Иванов, предаде репортер на Varna24.bg.

По време на заключителната пресконференция по проект „Модернизация на образователната инфраструктура на територията на град Варна“ бяха дадени подробности за ремонта на 10 варненски образователни институции.

Припомняме, че проектът „Модернизация на образователната инфраструктура на територията на град Варна включва 10 обекта и е на обща стойност 16 309 436.85 лв. Целта му е да допринесе за увеличаване дела на обновената и модернизирана общинска образователна инфраструктура и за създаване на по-добри и съвременни условия за обучение и грижи за деца и младежи.

Днес стана ясно, че с европейските средства е реконструиран сградният фонд, променена е архитектурната визия на училищата и градините, изпълнени са мерки за енергийна ефективност, на много места е направен ремонт на покривите, поставена е топлоизолация, подменени са дограмата и отоплителната инсталация. В хода на ремонтните работи станало ясно, че не само сградите, но и дворните пространства се нуждаят от ремонт. Изникнали допълнителни проблеми при реновирането на старите сгради забавило и оскъпило на много места процеса. Във всички ремонтирани училища и детски градини е осигурена достъпна среда за хората с увреждания.

Сградите вече имат модерен европейски вид и красив вътрешен интериор, коментираха още Лилия Христова и Христо Иванов.

Проектът е обхванал Първо ОУ, където са вложени 3,173 млн.лв., VII СУ „Найден Геров“ с инвестиция от 1,784 млн.лв., ОУ „Димчо Дебелянов“, където са вложени 1,929 млв.лв. , СУ „П. Кр. Яворов“ с инвестиция от 2,909 млн.лв., ОУ „Константин Арабаджиев“ с вложени в ремонт 755 240 лв., ОУ „Стефан Караджа“ с инвестиция от 1,229 млн.лв., ДГ1 „Светулка“ с инвестиция от 493 050 лв. , ДГ „1 юни“, където е направен ремонт, газификация и оборудване за 780 000 лв., филиалът на детска градина „Ян Бибиян“, където са инвестирани 158 000 лв. Ремонт е направен и в ОУ „Н. Йо. Вапцаров“, където са инвестирани 2, 039 млн.лв., обясни Лилия Христова.