Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 03.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Община Варна бе отличена с награда за морски туризъм

Община Варна спечели тазгодишната награда за морски туризъм на 2019 г. С 53,66% от онлайн гласовете, морската столица победи единствения претендент в тази категория – Община Созопол, която остана на второ място с 46,34%. Призът беше връчен на официална церемония на 16-и декември в София от министъра на младежта и спорта Красен Кралев. Втората категория, в която Варна се бори за награда бе за туристическо събитие с Международния музикален фестивал Варненско лято, който успя да събере едва 3,81%. Най-много гласове – 23,79% спечели Международният фестивал на любителските комедийни театри, пантомима и сатира Велко Кънев – Тополовград.

Призът за „Община на 2019 г. за планински туризъм“ грабна Самоков. Наградата за „Община на 2019 г. за балнео и спа“ отиде при Велинград, а за „Община на 2019 г. за културно-исторически туризъм“ спечели Сливен. В категория „Туристическа атракция/обект и устойчивост на инвестицията“ победи „Хелена Резорт“ в к.к. „Слънчев бряг“.

Местността Рупите (Петрич) беше удостоена с награда за „Туристическа дестинация“, а „Аквахаус Термал & Бийч“ в к.к. „Св. Св. Константин и Елена“ за „Специализиран туризъм“.

Победителите в конкурса, който се провежда за четвърта поредна година от министерството на туризма, получиха грамота и статуетка, изобразяваща символа на красотата на България и запазената марка на конкурса – българска роза, изработена от Димитър Германов, информира live.varna.bg