Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 29.03.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Светски новини

Диана Димитрова: Не загубих приятели, а илюзии

Диана Димитрова е ексцентрична, което не е новина, но почитателите й едва ли предполагат, че предпочита да посреща сама Нова година. Красавицата, която играе д-р Зорница Огнянова в сериала „Откраднат живот” и Камелия в другата хитова поредица „Дяволското гърло”, се изявява като художничка, а в началото на декември бе премиерата на книгата й „Омагьосаните”, която е и илюстрирана от нея.

„2019-та година, може би, беше най-трудната година в живота ми досега. И в личен, и в професионален план. Получих много удари под кръста. И не само, ако трябва да изброявам всички части на тялото, сигурно няма да ни стигне времето”, сподели Диана в свое интервю в края на миналата година.
В един момент, тя не издава точно кой, започнали да се случват само лоши неща – едно след друго. По принцип повечето хора са свикнали да проявят характер, да изтърпят лошото и да подхранят вярата си, че ще отмине, всичко ще е наред и ще дойде нещо хубаво. Не, при Диана се случвали само лоши събития. И през тази трудна година тя нарисувала само една картина. А е художничка, която е творила едни от най-красивите си платна точно в периоди, в които се чувствала опустошена и нещастна. Миналата година нямала порив и понеже никога нер прави нищо по задължение, просто не рисувала. Затова и картините й не са комерсиални, защото идват точно в определен момент.

„Винаги съм общувала в личен план с много малко хора, но тази година кръгът се стесни още повече”, споделя Диана. Тя казва, че е загубила не приятели, а илюзии. Ако нещо е истинско, то остава с теб докрай, няма как да бъде изгубено. „Просто ми трябваше време да приема тези загуби”, казва Диана. Тя отчита като грешка факта, че винаги се опитва да вижда най-доброто в хората. И може би в някакъв момент е склонна да стигне до там, че става „сляпа” за негативните им качества. Тя смята, че хората се срещат, за да си дадат нещо. Понякога са уроци. И в един момент разменянето се изчерпва – вече нямат какво да си дадат и всеки поема в различна посока.

Тази трудна година вече е зад гърба й. През 2020-та Диана възнамерява да се концентрира върху работата си. Предстои й изложба. Получила е „много приятно предложение за щат в софийски театър”, но засега по-скоро мисли да не го приема, тъй като когато се захване с нещо, иска да бъде, както трябва. „Или в моя случай – ще бъдат най-малко три неща – изложбата, сериалът и може би игрален филм”, споделя Диана. Тя вече е започнала своето ново начало. Още преди Нова година. Затова не е привърженик на партитата, на които се отброяват секундите. Диана смята, че Новата година може да започне всеки един момент за човек, когато е готов. „Моята Нова година може би започна от август насам”, казва Диана. Така че тя вече е в разгара си.
Диана Димитрова се е устремила към реализирането на предстоящите си проекти. Тя е актриса, художник, писател с вече 3 книги. И все пак винаги е уточнявала, че предпочита да не я наричат актриса. Никога не се е възприемала като такава. „Според мен един човек няма как да бъде научен да бъде актьор. И всички ментори единствено могат да подкрепят, да провокират един талант. Ти или си актьор в душата си, или не си, няма как да станеш”, споделя д-р Огнянова от „Откраднат живот”. Тя предпочита да не я наричат актриса, защото това е рамка, която се поставя и много хора се възползват от нея. Диана се дразни и от приказките, които принизяват думата „актьор”, като: „държиш се като актриса”, „не ми прави актьорски номерца”.

„Актьорите, пред таланта, на които аз се прекланям, са много повече от това просто да са актьори – те са музиканти, певци, художници. Те имат много всеобхватни таланти. Изприщвам се от тази рамка. Говоря единствено и само за моето лично усещане към това определение – актьор, актриса. Не го възприемам така, и не мога да кажа аз, актрисата… Предпочитам да бъда определяна като художник. Защото актьорството е една част от моя избор”, споделя Диана.

Тя подчертава, че изворът е това, което е започнала да прави от детската градина, а в трети клас нарисувала портрет на Ботев едно към едно с неговото излъчване. Всички други таланти може би само допринасят за чепатия й характер. Така че Диана е дала свобода на талантите си и действа със завиден размах. А любовта май засега е на заден план. В момента се е отдала на работата. Майка й, която живее в Гърция, я подкрепя и дори наскоро се пошегувала пред свои познати, които любопитствали по темата: „Диана няма време за себе си, пък камо ли за любов”. Тя е запозната със ситуацията, но често намира начин да ми направи намеци за внучета, пише Уикенд.

„Не очаквам хората да имат моите възгледи за живота. Давам безусловно любов, живея днес и вярвам, че всичко идва с времето си”, споделя Диана. Сред плановете й е да се премести на 40 км от София. Тя винаги е мечтала да живее в Предбалкана. И ето, че през лятото неин приятел я завел там и тя усетила, че е нейното. „Там се чувствам щастлива и най-накрая ще имам ателието, за което винаги съм си мечтала”, споделя Диана.
В момента живее в центъра на София. Сблъскала се с бюрокрацията и всичко се случва прекалено бавно. Така че й е нужна една година преди да сбъдне мечтата си. „Трябва да се въоръжа с малко търпение”, въздъхва Диана Димитрова.