Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 28.03.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Идентифицираха телата след взрива във Варна, едното е на издирвания Веселин Димитров

Идентифицираха телата след взрива във Варна, извършителят Димитров е загинал, съобщи bTV. “Самоличността на жертвите при пожара в жилищен блок във Варна е идентифицирана”, заяви окръжният прокурор на града Красимир Конов. “Разполагаме с доказателства, които могат да бъдат счетени като косвени и касаят самоличността на жертвите. Изчакваме заключението на ДНК експертизата”, обясни той.

По думите му, жертвите са открити в два съседни апартамента, във всеки по едно тяло. Окръжният прокурор каза още, че телата са на издирвания Веселин Димитров и неговата съседка. Двата апартамента са напълно унищожени – срутени са преградните стени. Преди дни двама души загинаха при експлозия и пожар в жилищен блок във Варна. 14 души са настанени в болница, няколко семейства са настанени в общински жилища.

Причините за взрива все още се изясняват. “Наясно сме с характеристиките на врива – той е от т. нар. обемни взривове, които могат да бъдат причинени от концентрация на лесно запалими вещества в затворено помещение”, посочи окръжният прокурор на Варна.

По думите му, концентрацията им трябва да бъде доста голяма, за да предизвика този взрив. Огледите продължават и днес с участието на специалисти по взривно дело, но всички данни до момента говорят за обемен взрив, при който няма изявен епицентър.

“Все още не е ясно кой е извършителят, разследват се няколко версии. Може да се каже, че в жилището е имало лесно запалими вещества, но все още няма потвърждение дали е имало взривни вещества или не”, уточни Красимир Конов.