Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 18.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Валери Симеонов обвини Хекимян и Петков в корупция

Лидерът на НФСБ и коалиционен партньор в правителството Валери Симеонов обвини двама журналисти от bTV в корупция – директорът на новините Венелин Петков и водещия на сутрешния блок Антон Хекимян. Той посочи, че двамата не са реагирали на признанията на собственика на Efbet Цветомир Найденов по повод престъпните схеми на Васил Божков, информира frognews.bg
„Защо не допускате, че може да излезе някой телевизионен водещ (б.ред. – от списъка с корумпирани)? Или телевизионните водещи не са корумпирани?! Ето ви го един Антон Хекимян, ето ви го един Венелин Петков. Какви са тези, на които на 15 декември им е казано цялата история на Найденови, престъпната схема на Божков с ощетяване на държавата със стотици милиони и те са мълчали… Аз бих пратил прокуратурата при тях да ги привика. Има закон, Наказателен кодекс – всеки, който узнае за престъпление, е длъжен да докладва за него пред съответните институции. Не съм го проверил, но е така!“, гневно каза Симеонов пред БНТ.

От БТВ веднага отговориха на обвиненията ни Валери Симеонов: Днес в национален ефир депутатът Валери Симеонов направи безпочвени твърдения относно почтеността на директора на „Новини, актуални предавания и спорт“ в bTV Media Group Венелин Петков и водещия на „Тази сутрин“ Антон Хекимян. bTV Media Group заявява, че застава твърдо зад своите служители и ще подкрепи всички правни мерки, които те биха предприели срещу депутата.

Във връзка с това и с новите неверни и подвеждащи твърдения на бизнесмена Цветомир Найденов относно работата на редакцията на bTV, бихме искали да напомним, че ролята на журналистиката е да разкрива истината след проверка и разследване на информация.

Журналистите от нюзрума на bTV всекидневно печелят доверието на милиони зрители, защото следват установените в цял свят критерии и принципи на професията. Те информират отговорно, като се основават на факти, независимо от случая и от времето, необходимо за проверка на информацията.

Всяко очакване, че новините и актуалните предавания на bTV могат да служат за платформа на едностранни твърдения и изявления, е напълно неоснователно. Подобни изказвания са подвеждащи и рушат разбирането на аудиторията относно същността на журналистиката и нейната роля в обществото.