Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 29.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Любен Дилов – син защити Борисов. Къде работи днес Десислава Кръстева?

Писателят Любен Дилов-син коментира в типичния си колоритен стил новината, разпространена от испанското издание Ел Периодико, според която премиерът Борисов е замесен в покупката на къща в Барселона.

„Сливенският владика е настанил манекенката Борислава в Барселона?! Моля да не се приемат следващите редове като защита на Борисов (достатъчно критики съм изсипал през годините за управлението на ГЕРБ), но загубих доста време внимателно да чета и четирите публикации на „Ел Периодико“ и сега ме яд. Истински ме е яд за загубеното време, защото това е една изключително зле претоплена стара манджа, в която на Бойко дори индиректно се приписва „политическото убийство“ на русенската журналистка Виктория Маринова!?! Да не говорим за хилядите други глупости, като това как бил свалил Симеон от власт…

Всъщност, всички неща които свързват Борисов със този случай със същият успех могат да се припишат на Сливенския владика Йоаникий, например. И той има снимки с Валентин Златев. Старателните журналисти от каталунския вестник изобщо не са си дали труда да потърсят собственика на къщата, който обяви, че е негова още преди четири години! Изобщо не ми е работа да умувам чия атака е това и защо се прави. Много важно! Тази история нищо не променя, нито в България, нито където и да е и не поставя нито един, наистина сериозен въпрос, свързан с настоящето управление у нас. Камо ли пък да изяснява участие на какъвто и да е държавник в пране на пари. Единственото ценно в публикациите е опита за портрет на Бойко в четвъртия материал на Рут Ферера-Турион. Тази леля, която цял живот се е занимавала с миграция и пазара на труда, внезапно се изявява като политически анализатор, но поне си е дала труд да чете Иван Кръстев. Тя употребява за управлението на Борисов изразът „българския път“, който е „между Орбан и Макрон“. Изполва го в негативен смисъл, но според мен това е много по-интересен и сериозен разговор…“

В началото на 2016 г., сайтът Биволь публикува разговор между съдия Румяна Ченалова и съдия Владимира Янева. В разговора си те коментират как Бойко Борисов е купил къща за милион и половина евро в испанския град Барселона на своя любовница.

От разговорите става ясно, че се коментира конкретна дама, на която Борисов купил къща в Испания, защото имал „положително отношение“ към нея. Друга жена, независимо че е съпруга на негов приятел, сложил за свой „протокол“, а тя ходела облечена в скъпата италианска марка „Шервиньо“. А „за Мая разбрала половин София…“

Според запознати, Мая вероятно е с фамилия Илиева – съпругата на покойния бос на ВИС 2 Георги Илиев. В новите записи следват откровенията на бившия шеф на СГС, съдия Владимира Янева, че ако преспи с Борисов, каквато оферта е получила по Александър Сталийски, можело да изпадне в неловката ситуация – „ни напред – ни назад“. От разговора остава впечатлението, че Янева се опасява да не бъде употребена сексуално след обяснителна среща с министър-председателя и въпреки това да не получи височайшата милост за спиране на задействаното срещу нея „опраскване“.

Янева твърди, че Борисов проявявал „и положително отношение“ към част от любовниците си. Отношението се изразявало чрез постове, скъпи подаръци и дискретност. Към други жени обаче нямал такова специално отношение, а ги възприемал единствено като сексуален трофей. „За сметка на това за Мая бяха разбрали половин София, което е страшно неприятно да ти кажа“ – казва Янева. „Ужасно“ – потвърждава Ченалова.

От записания разговор се разбира също, че Бойко Борисов е имал специална връзка с жена на свой близък от кръга на „Котараците“. Тази компания се състои от близки на премиера, получаващи облаги под формата на обществени поръчки. Най-изтъкнатият „котарак“ е Александър Сталийски, за когото се разбра, че е „взел Рубин“ чрез цесии на милионите си в КТБ. Дамата, за която става дума в този запис „ходи в Шервиньо“ (облечена в дрехи от италианския дизайнер Ermanno Scervino), и е била назначена като сътрудник по протокола на премиера Борисов. На такова описание отговаря Десислава Кръстева, съпруга на Ивайло Кръстев, който е собственик на дискотеката „Син Сити“. Десислава Кръстева е назначена за Главен специалист в Дирекция „Правителствен протокол“ към МС на 2 ноември 2009 г. – показа проверка на Биволъ.