Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 29.03.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Светски новини

Румяна Ченалова: Надявам се г-н Борисов, като един истински мъж, да не се отказва от любовта и от детето си

Една от участничките в записите „Яневагейт“, от които тръгна скандалът с „къщата в Барселона“, коментира разследването в Испания срещу българския премиер Бойко Борисов при Сашо Диков по Евроком. Румяна Ченалова прогнозира, че след скандала в Барселона и проверките за пране на пари, Борисов ще приложи любимия си номер – да прехвърли вината върху други, за да може отново да е „целият в бяло“. В случая това означава да остави Борислава Йовчева и баща й да се оправят сами.

„Надявам се г-н Борисов, като един истински мъж, независимо дали той е политик или обущар, да не се отказва от любовта и от детето си. Така би постъпил всеки истински мъж. Ако той не го направи, това означава, че приоритетите му са да спаси кожата си. Тоест да останат скрити произходът на средствата, с които е платено за къщата, на парите, които са превеждани по сметката на тази дама. Личният живот си е негов, но в крайна сметка, начинът по който един човек получава парите си може да бъде и престъпен. Аз надявам и вярвам, че това все някого ще бъде установено“, заяви Ченалова в предаването на Сашо Диков по „Евроком“.

Коя е манекенката Борислава Йовчева?

Бoриcлaвa Йoвчeвa, cпрягaнa зa близкa дo прeмиeрa Бoйкo Бoриcoв, ce oкaзa мaкeдoнкa. Крacaвицaтa, кoятo e рaзcлeдвaнa oт пoлициятa в Кaтaлуния и aнтикoрупциoннaтa прoкурaтурa нa Иcпaния, e oт пeтричкoтo ceлo Кулaтa. Кмeтът нa ceлoтo Димитър Дaмянoв твърди, чe тя e oт Caндaнcки, a в Кулaтa живeeл caмo дядo й, пишe niе-jеnitе.bg.

Бaщaтa нa Бoриcлaвa мнoгo oтдaвнa ce e изceлил c цялoтo cи ceмeйcтвo в Caндaнcки, тя и брaт й – Cтaнкo Йoвчeв учили тaм, a пocлe ca зaминaли зa Coфия, тaкa чe cъc ceлo Кулaтa ги cвързвa caмo прoизхoдът нa дядo им, oбяcни ceлcкият упрaвник. Тoй твърди, чe никoгa нe e виждaл в Кулaтa Бoриcлaвa Гeoргиeвa Йoвчeвa.

Прeз 2006 г. крacaвицaтa пeчeли титлaтa „Миc Бикини”. Ceгa твърдeниятa ca, чe живee c дъщeря cи Eмa в Бaрceлoнa в къщa, oкoлo кoятo ce cпрягa имeтo нa Бoйкo Бoриcoв. Прeди пoвeчe oт гoдинa, кoгaтo зa пръв път ce зaгoвoри зa лукcoзния имoт, Бoриcлaвa кaтeгoричнo oпрoвeргa в мeдиитe кaквaтo и дa e връзкa c прeмиeрa.

Вестник „Капитал“ припомня, че през февруари 2013 г. Борислава Йовчева влиза в управлението на барселонската фирма Numin Invest Sl, а няколко месеца по-късно капиталът на дружеството е увеличен с 2.9 млн. евро с апорт на къща в северната част на Барселона. Вноската е направена от близкия до Валентин Златев бизнесмен Александър Чаушев и Яна Горанова.

В предаване на Сашо Диков по „Евроком“ /през 2018 г./ Александър Чаушев коментира, че къщата е негова: „Моя е собствеността, аз не го отричам. Всичко е законно, по най-перфектния начин направено, регистрирано и така.“ След няколко месеца Борислава Йовчева излиза от управлението на Numin Invest Sl. и на нейно място е назначен баща ѝ, чийто домашен адрес съвпада с този на въпросната къща.

Отново пред Сашо Диков Чаушев отказа да отговори на въпроса как е финансирана покупката на имота, като определи въпроса като некоректен: „Не се задават такива въпроси в цивилизованите общества – за пари. Важно е да са платени данъците и да няма престъпление, за което гарантирам.“ Бившият директор в „Лукойл“ отказа да отговаря на въпроса дали в къщата живее Борислава Йовчева: „Това също е личен въпрос. И вие разбирате, че, както и да въртите наоколо, освен че собствеността е моя, няма да получите нищо повече. Не искам да се замесвам в жълто-кафяви публикации.“

Бащата на Борислава – Георги Йовчев, според информационната система ДАКСИ е бил едноличен собственик на фирма за търговия на зеленчуци в България. В Испания той се появява в още едно дружество – Ema Bgs SL, на което е управител. През 2015 г. два пъти капиталът на дружеството е увеличаван с общо 1.75 млн. евро, които са внесени от кипърската фирма Palms Enterprises, чийто пълномощник е близкият до ГЕРБ бизнесмен Йордан Христов. С увеличаването на капитала на фирмата в нейното управление влиза и близката до Христов Силвия Николова. За последен път името на Христов се появи в публично през август 2016 г., когато стана ясно, че е придобил хотел „Даунтаун“ на столичния бул. „Васил Левски“.

В България Palms Enterprises, фирмата на Христов „Перла“ и община Приморско са съдружници в „Спортни имоти Приморско“ АД, в чието управление от 2008 до 2011 г. влиза друг близък до Борисов бизнесмен – Иван Саздов. Въпросното дружество стопанисва аквапарка „Аква планет“ в града.

От 2000 до 2005 г. Саздов и Христов управляват тенис клуба в Банкя, където Борисов живее и играе тенис. През фирмата си „Перла турист“ Йордан Христов има още едно съдружие с община Приморско – в компанията „Робинзон бийч“. През 2005 г. общината внася в капитала й 30 декара, разположени на самия горски бряг.