Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 26.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Задържаха под стража наркодилърка от Суворово

35-годишната Емилия К. от днес е с мярка за неотклонение „Задържане под стража“, след като състав на Варненския окръжен съд уважи искането на Окръжната прокуратура във Варна. Жената е привлечена към наказателна отговорност за държане с цел разпространение на високорискови наркотични вещества – престъпление по член 354а, ал. 1 от Наказателния кодекс.
На 9 март тази година в Суворово при проверка на мъж полицейски служители намерили пакетче с марихуана у него. Мъжът обяснил, че е закупил дозата за 10 лева от Емилия К.
При извършеното по неотложност претърсване на дома на сочената като наркоразпространителка жена били намерени и иззети електронна везна и пликчета с наркотици – 2,9 грама марихуана, 5,16 грама метамфетамини, както и пари в брой. 35-годишната Емилия К. има висящи досъдебни производства за управление на МПС след употреба на наркотици и за разпространение на високорискови наркотични вещества. Пред съда обвиняемата поиска по-лека мярка за неотклонение, като се позова на факта, че е майка на 15-годишно дете и се грижи за възрастната си майка.
Съдът намери, че освен наличието на обосновано предположение за деянието по член 354а, ал. 1 от НК, при по-лека мярка за неотклонение извън ареста Емилия К. може да извърши престъпление или да се укрие. Определението на Варненския окръжен съд, с което е взета най-тежката мярка за процесуална принуда на Емилия К. – задържане под стража, подлежи на обжалване пред Апелативния съд.