Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 29.03.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Инфекциозната клиника в УМБАЛ „Св. Марина“ лекува всички случаи с COVID-19 във Варненска област

УМБАЛ „Св. Марина“ – Варна е единствената болница в Североизточна България, която изследва пациенти за коронавирус (COVID 19) и единствената във варненска област, която лекува и проследява пациенти, с доказани положителни проби. През изминалите четири денонощия няма нови хоспитализирани пациенти с COVID-19, като 4-мата доказани преди това случаи се лекуват и проследяват адекватно спрямо състоянието им.

Към настоящия момент в инфекциозните клиники в университетска болница „Св. Марина“ се лекуват общо 35 пациента (включително доказаните 4 случая на коронавирус), от които като възможни случаи за COVID-19 са назначени изследвания на 7 пациента. Всички те са с клинична картина на грип и епидемиологични данни за завръщане от Европа. Останалите пациенти са с обичайните сезонни инфекциозни заболявания, включително и грип В.

Дежурният персонал работи с екипи според установен алгоритъм. 2 отделни екипа работят с потвърдените и възможните случаи с COVID-19. Отделен екип обслужва приемните кабинети. Спазват се всички санитарно-хигиенни изисквания. Редовно се почистват и дезинфекцират всички болнични стаи и прилежащи помещения.

346 проби са отчетени до момента на пациенти със симптоми на коронавирус или контактни лица, насочени от РЗИ или от болниците в Русе, Добрич, Шумен, Разград, Търговище и Силистра към вирусологичната лаборатория в болницата.

Медиците от инфекциозните клиники в УМБАЛ „Св. Марина“ – Варна са осигурени с необходимите лични предпазни средства и работят по утвърдените правила. Режимът на работа на персонала следва инструкциите на РЗИ, според указанията на националния кризисен щаб.