Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 05.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Светът

Комик „завладя“ крайнодясно шествие и запя расистка песен

Искате провокация? Саша Барън Коен, актьорът зад Борат, е идеалният човек за целта. Персонажът Борат може отдавна вече да е в пенсия, но човекът зад него продължава да създава провокации в сърцето на Съединените американски щати.
Комикът и актьор Саша Барън Коен през уикенда е „проникнал“ на консервативно шествие във Вашингтон, където е успял да се качи на сцената и да накара част от хората в тълпата да припява с него текста на расистка песен за Барак Обама, Хилари Клинтън и „грипа от Ухан“.
Шествието, наречено „Марш за нашите права 3“, се е провело в Олимпия, щата Вашингтон, в събота. Организирано е от крайнодясната милиция Washington Three Percenters.
От „Варайъти“ и NPR потвърждават, че комикът наистина е бил на шествието и е поел контрол над него.
Очевидно към събитието се е е присъединил изненадващ спонсор, а към програмата е била добавена още една музикална група, която организаторите не са проучили предварително.
Така когато идва време за изпълнението на тази банда, на сцената се качва и вокалистът – дегизираният като фермер от южните щати Барън Коен (който, между другото, е британец). Комикът обаче е придружен от собствена охрана, за да не могат организаторите да го изгонят.
Вече на сцената, дегизираният Барън Коен изпълнява расистка и изпълнена с призиви към насилие песен, като някои от присъстващите на шествието също започват да припяват части от текста.
„Обама – какво да го правим? Инжектирайте му грипа от Ухан. Хилари Клинтън – какво да я правим? Да я затворим, както правехме“, гласи песента.
Освен това песента съдържа и призиви за „нарязване“ на членове на Световната здравна организация, „както го правят саудитците“, както и ред, гласящ, че „короната е либерална измама“.
След изпълнението комикът, бандата и охранителите се качили в чакащи ги автомобили и си тръгнали, оставяйки организаторите в ступор. Това разказва пред NPR един от тях – основателят на Washington Three Percenters Мат Маршъл. Той посочва като „неприятен“ факта, че част от хората на крайнодясното шествие са се поддали на провокацията и са започнали да повтарят расистикия и анти-семитски текст, изпълнен от Барън Коен на сцената (между другото, комикът е и евреин), информира webcafe.bg