Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 08.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Анализи

Борисов плаща цената за обвинтването с Доган, услугите на олигарси и приятелството с дерибеи

Каруцарският език на Борисов не е новина – на него говорят повечето българи в неформална обстановка. А факта, че и Стамболов попържал опонентите си, който припомнят от 24 часа е неуместен – не може да сравняваш нравите след Освобождението и през 21 век.

Големите проблеми на Борисов са други:

  1. Обвинтването с тандема Доган/Пеевски, който може да му коства оставката и нанесе непоправими вреди на партия ГЕРБ. Борисов плаща цената за това, че позволи проклятието на България, Ахмед Доган /по Костов/ да го овъртоли в схемите си.
  2. В записите Борисов обижда президента Радев, а пред камерите говори, че трябва да работят заедно.
  3. Обграждането с хора,като Маджо, Сашо Сталийски, Котараците, ТИМ – на които не се отказва нищо.

4. Приятелство с доказани феодали и дерибеи, като шефът на Югоизточното горско предприятие Пейчо Върбанов, криминално проявеният Георги Харизанов, неадекватният Лъчо Мозъка и още десетки знайни и незнайни безхаберници

5. Кадровата политика на Борисов търпи критики – поради наивност, шуробаджанащина и грешни преценки на висши постове се назначават хора без нужната професионална подготовка.

6. Липсата на реформи в здравеопазването и образованието.

7. Вътрешното убеждение,че от него зависят всички по-важни решения и назначения в държавата – тоталното обезличаване на парламент и държавни институции. Абсурдно е, докато ловиш риба с рибари да уволниш шефа на Агенцията по рибарство и аквакултури във Варна Продан Проданов?!

8. Не знае какво е състоянието на структурите на партия ГЕРБ.

Борисов сега обикаля с джипката инфраструктурни обекти, пътища и заводи, но липсата на управленски усет и прекомерните услуги, които направи на Пеевски/Доган и сие е на път да заличи свършеното от него и правителството му. Кукловодите на прехода са решили да го отстранят по гадния начин – със записи, снимки от спалнята и чудовищен натиск върху егото му. Методите на бившата ДС и службите са безпощадни.

И Борисов ги изпитва на гърба си.

Станимира Петкова

barometar.net
На снимката – Борисов и Сашо Сталийски