Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 29.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Отровното трио – със спорна репутация, Бабикян поискал 3 млн.лв от Борисов

Арман Бабикян, Николай Хаджигенов, Велислав Минеков, Мая Манолова и Светла Петрова – това са обичайните и ежедневни говорители на протеста срещу правителството на Бойко Борисов. Редовни говорители се явяват също Ренета Инджова, Татяна Дончева, Румен Петков и Александър Томов-Лупи.

С какво е известен Арман Бабикян? – Като „бащата“ на фалшивите новини. От години Бабикян настървено работи лично срещу премиера Бойко Борисов като клевети и обижда както него, така и по-голямата част от политическата класа у нас. Изключение от поругаваните политици в сайтовете като „informiran.net” правят единствено червените, начело с Корнелия Нинова, Мая Манолова и Румен Радев.

И тримата от т.нар. „Отровно трио“, които днес дирижират блокадите на столицата, участваха активно в кампанията на Мая Манолова за столичен кмет. Откровено служейки си с лъжи и манипулации. Бабикян е и верен застъпник на Румен Радев – от кампанията на президентските избори до днес.

Защо Бабикян ненавижда Борисов – отговор на този въпрос даде премиерът вчера. „Cпри дa лъжeш, пoмня кaк идвaшe дa мe мoлиш зa 3 милиoнa дa ми прaвиш прeдизбoрнa кaмпaния“, коментира Борисов по време на инспекция късно снощи, която се излъчваше във Фейсбук страницата му.

Запознати със случката разказват, че още през 2009 година Бабикян е отишъл при Борисов с обещание да го направи политик срещу 3 милиона лева. Бойко Борисов категорично е отказал и поканата, отправена от Бабикян, се е превърнала в обещание да го унищожи. Това го амбицира вече 11 години да участва в нечистоплътни антиправителствени акции от всякакъв произход.

Смятан за голям интелектуалец, верен костовист и привърженик на десните политики, проф. Велислав Минеков прави рязък завой в собствените си ценности като застава зад червената Мая Манолова през 2019 година с думите: „Фандъкова я очаква унизителен крах, вярвам на Мая Манолова“. Минеков съзнателно изигра ролята на мачкан от „режима“ като месеци преди кампанията на Манолова заявява, че властимащите са му запалили колата. Е, оказа се, че е горяла кола на негов съсед.

За разлика от Бабикян и Минеков, Хаджигенов се появи някак неестествено в обществените среди. За първи път Хаджигенов лъсна в публичното пространство покрай Цветан Василев през горещото лято на 2014 година. Тогава на 14 юни той се изпъчи пред медиите като защитник на един от тримата задържани за подготвяното убийството на депутата от ДПС Делян Пеевски – Георги Христов.

По-късно стана ясно, че адвокатът е бил близък семеен приятел на подсъдимия олигарх Цветан Василев. Случайно или не към днешна дата е адвокат на една от официалните любовници на Васил Божков – Лиляна Деянова.

Преди това Хаджигенов е бивш съдия в бокса, позорно изгонен след поредица от оплаквания. „Ние му викаме сред нас хвалипръцко, самохвалко, избива комплекси ли, какво ли, не мога да разбера. Всички колеги изразяват недоволство от неговата работа.“ Това определение е дадено от треньора по бокс Димитър Димитров за адвокат Николай Хаджигенов.

Хаджигенов е един от застъпниците на Мая Манолова на кметските избори с пламенно обръщение, в което той заявява: „Ако искаме да съборим ГЕРБ, трябва да гласуваме за Мая Манолова“. Днес основната роля на адвокат Хаджигенов е да дава тон на протестиращите за възгласи като „Борисов-пдраст“.

tribune.bg