Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 18.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Красимир Дачев: Ренета Инджова да не са прави на морален стожер, нейните хора ме рекетираха

В книгата Лица за милиони на Светослава Рудолф, бизнесменът Красимир Дачев на въпрос как е станала приватизацията на завод Малчика споделя: Айде, да не хвърляме бомбата сега, защото беше страшно !Ако ти кажа всичко, което беше…Колко искаше например Стефан Стайков, човекът на Ренета Инджова. Дето сега се прави на морален стожер! Тя имаше едно гадже, който беше пощенското гълъбче. Бивш журналист от радио Свободна Европа. Той постоянно седеше в стаята на секретарката й. Мога да ти строя един хора тук, които бяха рекетирани.

Вицепрезидентката на Нестле ми каза, че той и при тях се обадил – един ден преди да тръгне тя за България да подписва сделката. Казал й – без 300 000 долара сделка няма да има. А документите бяхме изпипали идеално. При финалните преговори Инджова скачаше, хвърляше формулярите, викаше някакви хора да ги гледат. Нямаше за какво да се хванат. Имаше няколко пъти обрати, много безсънни нощи,но стана.

Бележка на редакцията: Ренета Инджова оглавява Агенцията за приватизация на 23 септември 1993 г. На 14 юни 1994 г. под нейно ръководство е сключена сделката с швейцарската компания Nestle за „Шоколадови и захарни изделия – София“ ЕООД – Малчика на стойност 2.1 млн. долара. Според условията на договора швейцарският гигант ще поеме дълговете на дружеството в размер на 4,2 млн щатски долара и ще инвестира поне 7 млн. долара.

Красимир Дачев е предприемач – Председател на Надзорните съвети на:

Алуком АД – град Плевен
Центромет АД – град Враца
Осъм АД – град Ловеч
Вапцаров“ АД – град Плевен;
„Метаком СЛЗ“ АД – град Плевен;

Председател на Борда на директорите на: Свилоза АД – град Свищов
Председател на Управителния съвет на: Група Технология на металите “Ангел Балевски” Холдинг АД

barometar.net