Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 26.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Над 150 първолаци прекрачиха прага на училищата на община Долни Чифлик

Първият учебен ден у нас – 15 септември, започна присъствено във всички училища на община Долни чифлик – ОУ „Христо Смирненски“ – с. Гроздьово, ОУ „Паисий Хилендарски“ – с. Горен чифлик, ОУ „Христо Ботев“ – с. Пчелник, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – с. Венелин, ПГСС „Иван Вл. Мичурин“ – гр. Долни чифлик, СУ „Васил Левски“ – гр. Долни чифлик, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – с. Старо Оряхово, и ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – с. Голица. Навсякъде бяха спазени спуснатите от Министерството на образованието и науката противоепидемични мерки.
Кметът на общината Красимира Анастасова присъства на тържеството в ОУ „Христо Смирненски“ – с. Гроздьово. „Първият учебен ден е много специален празник за всеки един от нас, защото е символ на почитта на българина към знанието и образованието“, заяви в обръщението си г-жа Анастасова. „Нека любовта на вашите ученици бъде най-ценният дар за труда ви“, пожела тя на учителите. На учениците тя пожела да не се отказват от мечтите си, „защото те са вашите крила“, а на техните родители – да бъдат винаги до децата си по пътя на израстването им като знаещи и мислещи хора.
„Днес имаме удоволствието да посрещнем заедно новата учебна година, като го съчетаем с откриването на коренно преобразената сграда на вашето училище, което се случи това лято по Проект „Красива България“, допълни г-жа Анастасова.
Подкрепяйки инициативата в първия учебен ден да се подаряват книги вместо цветя, общинската управа подари книгата „Всичко българско и родно“ на всяко училище в общината и „Приказки за първолака“ на всички, които пристъпват за първи път училищния праг.
Директорът на ОУ „Христо Смирненски“ – с. Гроздьово, г-жа Стефанова благодари на г-жа Анастасова за изпълненото ѝ обещание сградата на училището да бъде санирана с въведени мерки за енергоефективност, на кмета на селото Ирхан Хасан за помощта му при почистването след ремонта, както и на училищния екип. В обръщението си към присъстващите г-жа Стефанова каза: „В света, в който живеем, лесен е пътят надолу, а трудният – пътят нагоре. Човешко е да избираме лесното. Ценностите обаче са нагоре – там, където е трудно и където са предизвикателствата“.
В края на официалната част възпитаници на училището изнесоха кратка литературно-музикална програма.
Днес представители на общинската администрация посетиха всички училища в общината и поднесоха поздравите и пожелания на кмета Красимира Анастасова до учителите, учениците и техните родители.

barometar.net