Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 07.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Обещанията на ТИМ за „замръзналия“стадион Варна. Колко време ще го строят? 100 години?

Докъде е „замръзнало“ изграждането на Стадион Варна показват кадри, публикувани в групата „Мащабни проекти, строежи и ремонти – Варна.“ Кадрите с дрон са правени през октомври 2020 г. „Прогресът през последните месеци, да не кажем години – клони към 0. До 2030 дали ще бъде готов?“, гласи коментар към видеото.

Преди 1 година изпълнителният директор на Спортен комплекс „Варна“ Марин Митев каза: Cтaдиoн „Вaрнa“ щe бъдe зaвършeн нaврeмe, кaтo cрeдcтвaтa зa тoвa щe бъдaт ocигурeни oт coбcтвeницитe нa cъoръжeниeтo.“

Кога е това навреме никой не разбра? 5 години, 20 години, 100 години? ТИМ „строят“ стадиона над 10 години и още не са го построили.

Преди 1 година, директорът на дирекция спорт в Община Варна Кристиан Димитров, който бил в някаква комисия за /невъзможното/ домакинство на европейско и световно първенство по футбол в България каза, че вариантите стадион Варна да бъде завършен навреме били два: Първият е собствениците на стадиона /групировката ТИМ/ сами да довършат стадиона, а вторият – да има държавно финансиране. И на кранистите, които отдавна ги няма на стадион Варна е ясно, че ТИМ чакат финансиране от държавата, за да довършат стадиона?! Групировката спря да го строи още през лятото на 2019 г. и пренасочи усилията си в строежи в курорта „Св.св.Константин и Елена.“ И в момента в курорта кипи мащабна строителна работа – за ТИМ е важно да строи хотели – не стадион „Варна“.

ТИМ няма да достроят стадион Варна със собствени средства, след като продадоха няколко парцела и при липсата на други – спряха строежа. ТИМ баламосаха и Димитър Карбов, че стадиона ще бъде завършен скоро, той пък не спря да баламосва варненци.

Кристиан Димитров явно беше натоварен да прокарва тезата, че ТИМ чакат пари от държавата за стадион Варна. Големият инвеститор ТИМ, мощната групировка се отказа да строи стадиона, защото няма сметка от това! – това е ясно на варненци от години.

Преди една година Кристиан Димитров продължи с фантазиите: „Вие видяхте стадионът на Лудогорец за колко време беше направен. Ако има ясна концепция и финансиране, този стадион може да бъде готов за 2 години”.

barometar.net