Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 09.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Кметът Портних честити празника на ВВМУ „Никола Йонков Вапцаров“

Кметът на Варна Иван Портних, поздрави преподвателите и курсантите на ВВМУ „Н.Й.Вапцаров“ по случай 140-годишнината от създаването на висшето училище:

„Честит празник на ВВМУ „Никола Йонков Вапцаров“, което навърши 140 години от създаването си! Гордост за Варна е да бъде пристан на най-дълголетното техническо училище у нас, символ на морското образование в България, с престижен международен авторитет! Поздравявам ръководството на училището и лично флотилен адмирал Боян Медникаров, всички бивши и настоящи възпитаници, преподавателите, които всеотдайно и с висок професионализъм подготвят елитни кадри за ВМС и морската индустрия. През 2020 г. училището завоюва изключително престижното второ място в годишната класация на международната асоциация на морските университети, което е уникално достижение на българско висше училище.

Нека ВВМУ „Никола Вапцаров“ бъде все така част от успешната академична общност на България, символ на Варна като Град на Знанието! Здраве, нови предизвикателства и успехи желая на всички! Честит празник!“

barometar.net