Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 27.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Христо Иванов към руската посланичка: Повлияйте на „Лукойл“ да оповести ревизионните актове на НАП

Съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов призова новата руска посланичка Елеонора Митрофанова вместо да защитава българските корупционери, да упражни влияние „Лукойл“ да покаже резултатите от данъчните си ревизии.

„Разбираме защо страстно защитавате българските корупционери. Разбираме и че навярно Вашата основна задача е да браните корупционното влияние на Кремъл. Но и вярваме, че нашите два народа имат бъдеще на равноправни отношения, основаващи се на свобода и стремеж към европейски модел на демокрация. Може
би са ви информирали, че огромната част от българите не иска корупция и това лято имаше огромна вълна на протести срещу корупцията на Борисов, Доган, Пеевски и Гешев. Предлагам Ви да се възползвате от факта, че руската държава има влияние върху „Лукойл“ и да повлияете на компанията да публикува ревизионните актове, за да стане ясно и да се отговори на дългогодишните
съмнения дали е плащан пълният дял от дължимите в България данъци“, заяви Христо Иванов във видео от нефтобазата на Росенец.

Повод за обръщението му стана публикацията на фейсбук страницата на руското посолство в София, осъждаща коментари от САЩ, че в България липсва политическа воля за борба с корупцията. Съпредседателят на „Демократична България“ припомни, че в обществото от години витаят съмнения, че „Лукойл“ е спестила 1 млрд. лева от корпоративни данъци, каквито експертни мнения има.
Припомни и че още през 2018 г. формацията поиска от НАП ревизионните актове на дружеството от 2016 г. и 2017 г., а след като те не бяха предоставени, последваха дела. Въпреки че те бяха спечелени, и до днес ревизионните актове не са оповестени.

barometar.net