Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 08.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Николай Нанков: Аспаруховият мост ще бъде довършен!

Вчера е възложено проектиране за съоръжения 7, 8 и 9 на Аспаруховия мост, които ще бъдат изцяло ремонтирани, съобщи във Варна заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. Стойността на строителните работи ще стане ясна след изготвяне на проекта, предаде репортер на Varna24.bg. Две експертизи доказаха, че Аспаруховият мост е без конструктивни дефекти.

По отношение на темата за втори мост Николай Нанков напомни, че през миналата година стартира изготвяне на предпроектно проучване и разширен идеен проект за автомагистрала „Черно море“. През тази година ще завърши предпроектното проучване, което ще даде отговор за премостване на Варненското и Белославското езеро.

Предстои да бъде сключено споразумение между АПИ и община Варна и да бъде възложено цялостното укрепване на свлачището „Трифон Зарезан“. Има бюджетни средства за проекта, който ще бъде изпълнен с мостово съоръжение и с актуализация в частта, свързана с геодинамични процеси и противоземетръсна устойчивост, съгласно новите нормативни изисквания.