Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 19.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Анализи

Пържен въздух в БСП-Варна, Гуцанов напира за 3 мандата

„Ситуацията в БСП-Варна е пържен въздух!” – сподели за www.barometar.net Аврам Тодоров, изборен спец и опитен кадър на столетницата. Според него на предстоящите парламентарни избори, във Варна партията ще спечели не повече от 3 депутатски мандата.

Реалистична ли е тази цифра, с оглед проекто-листата, която Борислав Гуцанов предложи за одобрение на централата в София?

Първото място, разбира се е за Гуцанов. Жест на благодарност от Корнелия Нинова, че я подкрепи в битката за лидер. Старите вражди, обвинения и жалби срещу Гуцанов са забравени. Щом стане дума за власт, типажи като Корнелия Нинова са готови да се прегърнат с довчерашни врагове. А Гуцанов е доказал, че е повратлив политически играч, който бързо налучква посоката на вятъра.

Второто място… изненадващо, Гуцанов е определил за бившия кмет на Провадия, Филчо Филев. Освен, че е лоялен, не е ясно какви са заслугите на Филчо Филев към БСП в областта. Преди 2 години, от ГЕРБ подадоха сигнал до главния прокурор срещу кмета Филев за нанесени щети в размер на стотици хиляди левове. От ГЕРБ се позоваха на доклади на Агенцията за държавна финансова инспекция. Според докладите, кметът на Провадия е плащал държавни пари за транспорт без обществена поръчка и за неизвършени услуги. 

Третото място е за Павел Раличков, когото незнайно защо червените влъхви представят основно, като син на покойната Лидия Петкова. Все едно Раличков няма собствена биография, не е лидер на младежкото БСП във Варна и не е направил нищо сам.

Четвъртото място е за д-р Десислав Тасков, уважаван лекар, уролог във варненската онкология „Д-р Марко Марков“. Този ход на Гуцанов не е изненадващ, предвид, че не обича около себе си силни личности и добри политици. Като настоящ депутат, д-р Тасков се доказа като експерт, направи важни изказвания, спечели доверието на Корнелия Нинова и доброволно работи в ковид отделение в Шумен.

Петото място е предвидено за гражданската квота, но който и да го заеме – едва ли ще стане депутат.

На изборите през 2017 г., БСП-Варна спечели 4 мандата, което е максимума им. След разразилите се скандали в партията, ожесточената война, която Корнелия Нинова води с вътрешната опозиция – не е реалистично да очакваме БСП на Гуцанов да повтори този резултат..

Бившият му партньор Красимир Янков, депутатът Иван Иванов /изключен от БСП със смехотворни обвинения/, Мая Манолова ще отнемат от вота на БСП и най-вероятно ще се сбъдне прогнозата на Аврам Тодоров за не повече от 3 мандата.

На снимките Гуцанов и Павел Раличков

barometar.net