Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 29.03.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Йорданка Фандъкова: Кабелът довел до инцидента на тротоара е незаконен, има много въпроси към ЧЕЗ

„Пред паметта на Людмил и пред близките му дължим много ясни отговори. Всички обстоятелства около този фатален инцидент трябва да бъдат разкрити. Да бъдат разкрити конкретните отговорници, чиито действия или бездействия доведоха до смъртта на едно невинно дете. Веднага след случая разпоредих проверка, която приключи“. Това заяви на извънреден брифинг по повод трагичната смърт на 16-годишния Людмил кметът на София Йорданка Фандъкова. Тя беше категорична, че всички обекти на фаталния тротоар са незаконни- 2 от тях се намират в район „Триадица“, а останалите на територията на болница „Иван Рилски“.

Тя поясни, че има сключени договори и се плащат наеми, а в документацията са открити пропуски и нарушения, няма и документи за пускане в експоатация на тези обекти.

През 2018 г район „Триадица“ е регистрирал, че обектите са незаконни, има актове, но от администрацията не са предприели действия, защото са чакали отговор от строителния контрол. По думите на кмета обаче подобни отговори не са били нужни, за да започне премахване.

Йорданка Фандъкова бе категорична, че и кабелът, който е довел до фаталния инцидент също е пуснат незаконно, като обектът се намира на територията на болницата.

„Кабелът е поставен незаконно , но за обекта има сключен договор с ЧЕЗ за предоставяне на енергия. Тук има много въпроси към ЧЕЗ, защото договорът е сключен на базата на хвръчаща бележка от 2011 г. В него се казва, че за да се подаде ток следва да има няколко документа, един е за въвеждане в експатациоя, а другия за въвеждане в експоатация на обект. Въпреки това напрежението се подава, докато ние не обезопасихме района“, каза Фандъкова. Всички документите по случая са изпратени до градския прокурор на София.

tribune.bg