Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 19.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Европа

Евродепутатът Александър Йорданов представи книга с отчет за дейността си пред СДС-Варна

Варненският евродепутат Александър Йорданов днес представи книгата си отчет за работата си в Брюксел от началото на мандата пред съмишленици от СДС-Варна. Домакин на срещата беше председателят на СДС-Варна д-р Янко Станев, участваха кандидатът на СДС в общата листа с ГЕРБ Желез Железов и членове на ръководството на синята партия.

Прогнозата на Александър Йорданов за деня след парламентарните избори – изходът ще е европейски или македонски. Европейският модел е спечелилата коалиция ГЕРБ-СДС да получи мандат за съставяне на правителство, за да се избегне нестабилност и криза. Вторият вариант в момента се реализира в съседната Република Северна Македония, където правителството на изгубилата изборите партия заедно с албанската партия на Али Ахмети управлява страната.

В СДС-Варна няма две мнения по тезата, че БСП трябва да е далеч от властта, каза още д-р Станев. Желез Железов от своя страна подчерта, че последните години няма нито едно стратегически важно решение за града, което да е взето без гласовете на СДС и тези на ГЕРБ в общинския съвет на Варна. Общинските съветници от СДС участват активно в съставянето на бюджета, имат решаваща роля при изработването на общинските политики в социалната сфера, общинското здравеопазване, екологията и други важни за варненци въпроси.

Надеждата на СДС-Варна е, че съвместното явяване с обща листа ГЕРБ-СДС на предстоящите парламентарни избори ще повиши коалиционната култура на територията на общините в целия варненски избирателен район, както и модела на сътрудничество ХДС-ХСС в Германия, информира dnesplus.bg