Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 19.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Борисов: Слави Трифонов да не дезертира, а да си поеме отговорността

В началото на правителственото заседание Бойко Борисов поздрави колегите си с победата и отчете 10 % преднина на изборите пред останалите партии. „Като гледам изказванията на нашите опоненти, всички искат да омаловажат безспорния успех, който всички вие постигнахте. За съжаление, патриотичният фронт се разединиха, иначе сега щяха да са в парламента“.

„Виждам огромна безотговорност от другите политически партии. Дори някои стигат до там, че след като похарчихме 150 милиона, изпитват неудовлетвореност и изпитват желание за още нови избори. Ние с удоволствие ще се явим и на такива, заяви Борисов, но подчерта, какво би последвало в този вариант: Ефектът е, че освен парите и времето, които ще се загубят, пандемията не е отшумяла, а на нас като парламентарна република, ни трябва работещ парламент.

„Да приемем вариант нови избори – тогава хората, работещите хора и бизнесът, които в голямата си част гласуваха за нас, ще видят тяхната безотговорност и страх. Защото е много лесно да критикуваш и намираш кусури. Всички анти-ГЕРБ, анти-СДС имат възможност за огромно мнозинство в парламента. Ако не го направят това означава, че те искат да хвърлят държавата в хаос и това показва, че не са способни да управляват“, каза Борисов.

„Тяхната игра най-вероятно ще бъде да предизвикат още хаос. Ние носихме отговорност до тук. Слави Трифонов трябва да излезе и да си поеме отговорност. Да не дезертират и да не се оправдават, че им трябват гласове. Ще им дам 10 дежурни депутати, които да ги подкрепят. Ние искаме стабилност“, категоричен беше премиерът.

„Вместо да се карат кой да е председател на НС, как да са конституирани комисиите, нека да влезем, гласуваме за свикване на Велико Народно събрание, приемаме проекта на президента Радев за нова Конституция. И продължаваме напред. Останалото сме го гледали по времето на управлението на Пламен Орешарски, но сега ще е в по-лош вариант“, подчерта Борисов, цитиран от tribune.bg