Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 25.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Анализи

Безпомощни телевизии. Журналисти превърнати в бакали. И за капак – Жени Калканджиева, политолог!

И това доживяхме?! Жени Калканджиева да коментира изборите – случи се в ефира на Нова телевизия. Редакторите са се чудили каква екзотика да внесат в изхабения сутрешен блок, където Виктор Николаев изглежда не уморен, а съсипан. Но не го сменят с ново лице, а канят Калканджиева в ролята на политически коментатор! В БТВ поне бяха събрали Даниел Смилов, Ивайло Цветков-Нойзи и Нидал Алгафари. Които въпреки анализаторските си способности пропуснаха най-важното –  че въпреки уж слабата позиция, в която се намира Борисов държи най-силните козове. И ще спечели и при предсрочни избори и при експертно правителство.

Безпомощни изглеждат БТВ, Нова и БНТ – в смешното си желание журналистите да правят бакалски сметки: кой с кого ще се коалира, кой щял да състави правителство. Журналистите не са бакали, те трябва да задават въпроси, да търсят отговори. Тъпите бакалски сметки могат да се правят и в кварталните кръчми.

Тошко Йорданов, обикалящият страната при откриване на офиси на партията на Слави вече е в петото измерение. В разговор с Борис Ангелов, повярвалият си Тошко се изхили ехидно, че в ГЕРБ имало експерти. Сценаристът ще е първият, който ще се сгромоляса от картонената кула, на която е седнал. Мили, Тошко – в ГЕРБ, както и в другите партии има експерти, има подготвени кадри, те не се изсипаха само при вас.

Тепърва, Тошко ще разбереш що за изкуство е политиката и колко си далеч от нея! Политологът Божидар Колов определи най-точно вашата партия: „изцяло въображаем феномен в политически смисъл… носталгия по миналото, като шоколадово яйце от детството.“

 Партия подкрепена от фенове, която ще последва съдбата на НДСВ. Партия, копирала икономическата програма на ГЕРБ, партия която не участва в дебати и партия, чийто лидер в нощта на изборите не отправи послание, а написа, че имал симптоми на Ковид?!

Иво Югов

barometar.net