Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 28.03.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Имало вероятност ТИМ да завършат стадион „Варна“ през 2022 година

Бранимир Балчев, зам.-председател на Общински съвет – Варна коментира казуса „стадион „Варна“ пред БНР: „Очакваме стадиона“ да бъде завършен през 2022 година. Представен бе планът за 2021 година, в който се предвижда още тази година да бъде изградена официалната трибуна и по часовниковата стрелка да започне да се затваря обръчът около стадиона. Балачев оправда забавянето на строежа през последната година с пандемията:

„Миналата година присъствах на приемането на годишния бюджет, обсъдихме го с ръководството на ОбС и смятаме, че приходната и разходната част отговаряха на това, което е направено, но после дойде пандемията и това забави каквото и да било движение в този обект.“ – уточни Балачев и поясни, че е получен мотивиран отговор за развитието по изграждането на съоръжението от ръководството на управителния съвет на търговското дружество, в който се пояснява, че ще търси финансиране по друг начин, а не чрез разпродаване на прилежащите терени. Една от идеите е емитиране на акции.

Б.Р. – Дали стадионът бъде завършен най-накрая? Търпението на варненци отдавна е изчерпано, а обещанията на групировката ТИМ за завършването му не спряха. Постоянно се обявяваха крайни срокове, щеше да бъде като „стадиончето в Кьолн“, после намалиха капацитета на седалките, после чакаха пари от държавата. А през това време разпродадоха земите около стадиона, за да го строят. За да спрат да го строят въобще и да започнат мащабни строежи в курорта си „Св.св.Константин и Елена“. Стадион ще има, колкото и да не му се иска на някой!“ – каза през 2015 г., един от босовете на ТИМ, Марин Митев, но не уточни през коя година. Той поиска комфорт от 12 години за ТИМ, считано от 2005 г. – тоест до 2017 г.

Оттогава изтече много вода, дори откриха подпочвени води под стадиона, но стадион – няма.

Сега щели да емитират акции?! Представяме си какъв наплив от купувачи ще има!

На снимката: Марин Митев през 2015 г., след заседание на Комисията по собственост и стопанство, която одобри продажбата на 17 дка. земя край стадиона, където изникна обект на „Кауфланд“.

barometar.net