Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 19.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Бойко Борисов: Радев се мотае, за да смени правилата за президентските избори

„Радвам се, че видях Слави жив, здрав и в готовност да управлява някога при абсолютно мнозинство“ – каза лидерът на ГЕРБ, Бойко Борисов и коментира темата с бавенето на втория мандат от страна на Румен Радев:

„Времето лети, мина един месец от изборите и дойде 1 май“, каза Борисов като добави: „Президентът, колкото и да се мотае, да си смени изборните правила, за президентските избори, явно са си поели ангажимент към него, затова се мотае“. Той подчерта, че в края на мандата му са дадени 200 милиона евро на Северозападна България от ЕС. „ Те си мислят, че е лесна работа. Имаме много да им говорим, съжаляваме, че те не отчитат и не се срещат с браншовете, ако няма кой да отиде да защитава плановете в Брюксел, както ние досега, спират всички еврофондове“, подчерта още Борисов.

Той отговори на Слави Трифонов, който вчера заяви, че не е страшно, ако се стигне до предсрочни избори, че по изчисления трябва да изхарчим още около 60 милиона лв., които не са малко.

„Радвам се, че видях Слави жив, здрав и в готовност да управлява някога при абсолютно мнозинство. Такова никога никой няма да има. Казват, какво лошо да отидем на избори – 50-60 милиона, толкова сме дали на туроператорските фирми, разхищение на парите на данъкоплатците е това“, каза премиерът в оставка.

„Вместо сега да се опитват да сготвят манджа и да променят правилата и то за президентските избори, нас не ни притеснява това, по-важното е, че резултатите ще са сходни. Дори да приемем, че Слави е първи, трябва със същите тези партии, с един, двама или повече депутати, ще влязат и патриотите сигурно, тогава пак ли ще каже докато не ми дадете цялата власт еднолично да управлявам отиваме на избори?”, попита Борисов.

„Те се занимават само с избирателния кодекс и как да прикарат съдиите да се отчитат на депутатите. Явно президентът колкото и да се мотае, той иска да си смени правилата за президентските избори, това е ангажиментът, който са поели към него. Те нямат отговорност“, добави Борисов.

Лидерът на ГЕРБ поясни, че преди 5 години президентът е спечелил при старите правила и попита защо му е да ги сменя – „да не са поели някакви ангажименти към ДПС при безразборното отваряне на урни в чужбина?“, поинтересува се премиерът в оставка.

„ЕС е най-доброто място за живеене. Благодарен съм и за ваксините каза Борисов. Дай боже по-бързо да ни изчегъртат, стана един месец вече, не можем да си тръгнем. В НС ни слагат мораториум, а президентът вика нека да си работи правителството“, добави Бойко Борисов, цитиран от tribune.bg