Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 20.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Анализи

Кукловодите принудиха Борисов да приеме модела на управление „Доган”

Циркът, който Мая Манолова спретна в Комисията за ревизия на управлението на ГЕРБ приключи. Замислена, като Света инквизиция на Бойко Борисов, Комисията изслуша бизнесмена Светослав Илчовски, който отправи обвинения без нито един документ или доказателство. Разпрата с Иван Ангелов /фирма Градус/ – превърна изслушването на Илчовски в нескопосан „Съдебен спор“.

Но за разлика от Илчовски, Ангелов показа документи и обори твърденията на недоказано рекетирания зърнен бос. На ход е прокуратурата.

Аутодафето на Борисов не се състоя. Политически анализатори отбелязват, че той е опасен противник, с огромен опит в политиката и силни позиции в местната и централна власт.

 Невъзможно е да уязвиш Борисов с евтин цирк ала „Съдебен спор“. Но е факт, че кукловодите искат да го премахнат от политическата сцена. Първо го разделиха с Цветанов, после го вкараха в жестока битка с Васил Божков. Тефлоновото покритие на Борисов пострада – той бе принуден да се обяснява, да се разделя с министри, да управлява държавата от джипа си.

Кукловодите искат ерата „ГЕРБ и Борисов“ да приключи и извадиха на сцената проекта „Слави Трифонов“.

Нищо ново под слънцето – след приключилите проекти на Кобурга, Яне Янев, Атака, Бареков, дойде ред и на новия политик Трифонов. Но шоуменът беше неприятно изненадан от изборния си резултат. Той няма опит в политиката и не знае какво да прави.  Извади на преден план, неопитния и не винаги адекватен Тошко Йорданов. Очакваше да има по-малко депутати, да е в опозиция и да търгува с влияние. Да осребри влизането си в политиката. Да издържа телевизията и екипа си.

Някой трябва да попита Слави: близо 2 години КОЙ плаща огромните разходи за заплати и издръжка на телевизия 7/8? Тези разходи възлизат на не по-малко от 500 000 лв. на месец – да не би Трифонов да ги е извадил от джоба си? Кой стои зад проекта „Слави” и какво му е обещано?

Преди няколко години написах, че Борисов трябва да се оттегли и да посочи свой наследник. Той не го направи. Попречи му голямото его и чувство за незаменимост. Но 10 години в централната власт са много за България. Задкулисието трудно изтърпява подобен феномен. Кукловодите знаят, че българите имат нужда от нов Спасител, който да ги измъкне от Блатото – където са набутани от същите тези кукловоди.

Трябват нови зрелища. Нови актьори на сцената. Борисов свиква с новата си роля. За която кукловодите му нашепнаха: „Време е да управляваш партията си по модела „Доган“ – тихо и ненатрапчиво!”

Иво Югов

barometar.net