Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 05.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Анализи

Любен Дилов-син постави на място хамалина на Слави

На „дебата” в предаването „Панорама” между сценариста на Слави, Тошко Йорданов и Любен Дилов- син се срещнаха два свята. Арогантният свят на Тошко и елегантният на Любен Дилов-син.

Тошко, който си е повярвал, че е политик, се обръщаше към събеседника си с „Любчо”, премина на „пич” и Любен Дилов го скастри – както се скастря самозабравило се хлапе от махалата.

Такова „хлапе в политиката” е Тошко, но тази мисъл още не стигнала до главния му мозък. Той изживява своите 15 минути слава, но в лицето на Любен Дилов-син попадна на ерудиран и подготвен събеседник, който бързо го постави на място. За отмятането на ИТН от мажоритарния вот,  глупостите за „изчегъркването на направеното от ГЕРБ”, за скритите олигарси, които стоят зад Слави, за липсата на предизборна кампания.

Тошко не разбра намека на Дилов, който предложи хамалите от партиите да се отделят на едно място да се разправят, а по-умните хора да седнат да говорят за политики.

Как Тошко да разбере подобен намек, когато от 20 години пише тъпи скечове и от Любен Дилов-син го делят няколко вагона книги. Които не е прочел и няма да прочете.

Тошко от Ямбол се държа в студиото на „Панорама”, като варненско пишлеме. Нагло, арогантно и безочливо. То не показа уважение към опонента си. То си мисли, че щом суверенът ти е гласувал доверие може да се държиш, като селски бек на мегдана.

Но „дебата” имаше и полезна страна за зрителите: Те видяха колко нищожни са умственият багаж и възпитанието на Тошко, на фона на Любен Дилов-син.

Пишлеме: Недорасъл човек. Често се прави на нещо повече, от което е, има навика да се изказва неподготвен или да проваля плановете на другите.

Иво Югов 

barometar.net